Diyarbakır annelerinden HDP İl Başkanına tepki

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 03.12.2020 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 457. gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Mevlüde Üçda, olu Ramazan için HDP l binas önünde oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu söyledi.

Üçda, HDP Diyarbakr l Bakan Vekili rfan Sönerin kendilerini ov yapmakla suçladn anmsatarak , Hiç kimse beni buraya getirmemi. Kendi öz irademle gelip buraya oturmuum. Beni, evladm cierim beni buraya çekmi, hiçbir güç beni buraya çekemez. ifadelerini kulland.

BENM OLUMUN KAYDI HDP L BNASINDA YAPILDI

Cieri yanm bir anne için bu kelimeyi kullanmazdn

HDPlilerin bir süre önce aileleri Ankaraya meclise çardn dile getiren Üçda, öyle konutu:

Benim olum meclisten gitmemi ki. Olumun kayd HDP l binasnda yapld, Liceye gönderildi. çocuklarmzn beynini ykamadysanz çocuumun Irakta, Suriyede ne ii var? Ben 6 yldr evladmdan haber alamyorum. Ölümü, sa m? Onu bile bilmiyorum. Eer sen kendini bir dakika benim yerime koysan, cieri yanm bir anne için bu kelimeyi kullanmazdn. Senin evladn da 6 yl senden ayr kalsn bakalm. nsann cieri yanmazsa buraya gelmez.

Üçda, olunun rüyasnda görmek için kazan giydiini aktararak, Rüyaya bile hasret kaldk. çocuumun sesine hasretim yüzünü unuttuk. dedi.

Evladna teslim olmas için çarda bulunan Üçda, Olum Ramazan, duyuyorsan bak HDPlilerin bize ne yaptn görüyorsun. Ben hak olan evladm sizden istemeyeyim mi? Evladm size brakmak istemiyorum. Artk yeter kimse artk mezar talarn sarlmasn. ifadesini kulland.

Üçda, çocuu terör örgütünce kandrlan bütün anneleri eyleme katlmaya davet ederek, Evlatlarmz bu zalimlerin ellerinden kurtaralm. Korkmayn. çocuklarmz gittii için biz ölmüüz. Biz yaayan bir ölüyüz. Her gün can çekiiyoruz. Gelin bu çocuklarmz PKKdan HDPden isteyelim. diye konutu.

çOCUKLARIMIZI ALMADAN BURADAN KALKMAYACAIZ

Anne Aydan Arslan ise kz Aysuna kavumak için oturma eylemi yaptn belirterek, Kararmzdan vazgeçmeyeceiz. çocuklarmz almadan buradan kalkmayacaz. Evlatlarmz HDPden istiyoruz çünkü HDP tarafndan kandrldlar. HDP evlatlarmz verene kadar biz buradan kalkmayacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git