Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 347. gününde sürüyor

Anne Kamile Küçükdağ "6 yıldır sesine hasretim. Oğlum beni görüyorsan, sesimi duyuyorsan ve beni birazcık düşünüyorsan artık çık gel. Artık yeter, kaldıracak gücüm kalmadı"

Haberler 15.08.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 347. gününe girdi.

Oturma eylemini sürdüren annelerden Kamile Küçükda, evladna kavuana kadar eyleme devam edeceini söyledi.

Yaklak bir senedir eyleme devam ederek evlat mücadelesi verdiklerini anlatan Küçükda, sadece evlatlar için eylem yaptklarn baka bir amaçlarnn olmadn dile getirdi.

çocuklarn yerinin anne ve babalarnn yan olduunu kaydeden Küçükda, öyle konutu:

6 yldr olumun ne yaadn ne de öldüünü biliyorum. 6 yldr sesine hasretim. Olum beni görüyorsan, sesimi duyuyorsan ve beni birazck düünüyorsan artk çk gel. Artk yeter, kaldracak gücüm kalmad. Kardein seni görmedi, her akam senin için alyor, dua ediyor. Burada hastalk, k, yaz, oruç demeden seni aryoruz ve senin peini brakmayacaz. Yavrum, sesine, kokuna hasretim. Artk yeter senin kat parçana bakmak istemiyorum, senin bedenine sarlmak istiyorum.

Diyarbakrdan 5 yl önce kandrlarak daa götürülen olu Doan için eyleme katlan baba Hac Güger ise 347 gündür HDP l binasnda evlat nöbetinde olduklarn söyledi.

Güger, Olum bu HDP binasndan götürüldü. HDP binasndan binlerce kiinin götürüldüünü biliyorum. Maalesef elimiz kolumuz bal. Oluma çarm udur, bir an önce bu yanltan dönsün, eve, kardelerinin yanna gelsin. Hiçkimse onu sahipsiz brakmad, ölene kadar da onun peindeyiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git