Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor

Diyarbakır anneleri, PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 16.08.2021 - 05:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 713. gününde devam ediyor.

Anne Aynur Panay, olu Emrah için eylem yaptn dile getirdi.

Olunun HDP tarafndan kandrlarak terör örgütü PKKya teslim edildiini anlatan Panay, Olumu HDP ve PKKdan istiyorum. Olum gelmeden buradan kalkmayacam dedi.

Olu Emraha da seslenen anne Panay, onun yerinin kendi yan olduunu, kaçp kendisini kurtarmasn istediini sözlerine ekledi.

Baba evket Bingöl de olu Tuncay için eylem yaptn söyledi.

çocuklarnn kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ve HDPye tepki gösteren Bingöl, HDP, bu anne ve babalarn cierini nasl yaktysa Allah da onlarn cierini yaksn. HDP, Kürt davas yaptn söylüyor fakat Kürtlerin kan üzerinden rant yapyor. Kürtlerin davasn yapt yok. HDP, Kürtlerin partisi, temsilcisi deil. Biz Kürtler için buradayz diyorlar, Kürtler için varsan gel, bu çocuklar PKKdan iste diye konutu.

Kendi olu gibi terör örgütü PKKnn elinde bulunanlara da seslenen Bingöl, Kaçp kendinizi kurtarn. Türk askerini, polisini gördüünüz yerde teslim olun. Onlarn size faydas yok. Sizleri orada ölüme terk etmiler dedi.

OLUMU STYORUM

2015 ylnda stanbuldan kaçrlp Suriyeye götürüldüünü belirttii olu Ömer için HDP il binas önündeki oturma eylemini sürdüren Salih Gökçe, Ben olumu istiyorum. Dadakiler gelip kaçrmad, HDP çocuklarmz onlara götürdü. Bu binadan götürdüler. Ben Allah rzas için oluma sesleniyorum. Gel teslim ol. Herkesin çocuu teslim oluyor. Artk dayanacak gücüm kalmad. Olum, orada frsat buluyorsan kaç gel, devletin efkatli kollarna teslim ol. Artk bu yükü kaldramyorum. Buradaki bütün ailelerin suçu ne? HDPlilere de sesleniyorum, sizin de çocuklarnz var. çocuunuz bir gece eve gelmezse ne yaparsnz? diye konutu.

Ana Sayfaya Git