"Diyarbakır Kültür Yolu Festivali" etkinliklerle sürüyor

"Diyarbakır Kültür Yolu Festivali" çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Haberler 15.10.2024 - 14:36 Son Güncelleme : 15.10.2024 - 14:36

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen festival kapsamında merkez Sur ilçesinde Kurşunlu Meydanında müzisyen Umut Mürare ve Eşref Ziyanın seslendirdiği eserler dinleyicilerle buluştu.

Surp Giragos Kilisesinde kurulan Dengbej Divanı etkinliği, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve çocuk Kütüphanesi, Sivas Devlet Tiyatrosunun Gizli Bahçenin Bezelyesi adlı oyuna ev sahipliği yaptı, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesinde de Van Devlet Tiyatrosunun İtaat İlamı adlı oyunu sahnelendi.

Orhan Asena Oda Tiyatrosunda Van Devlet Tiyatrosunun Şifreli Köpek, Kayapınar Sahnesinde ise Ankara Devlet Tiyatrosunun Kadınlar Filler ve Saireler adlı oyunları sanatseverlerle buluştu. Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi de festival kapsamında İzmir Devlet Tiyatrosunun Radyo-yu Hümayun temsiline ev sahipliği yaptı.

Kurşunlu Meydanında Işıl Açıkkar moderatörlüğünde Mustafa Akgül ile söyleşi gerçekleştirildi.

Festival boyunca Yenikapı Hançepek Meydanına kurulan çocuk Köyünde, çocuklara yönelik etkinlikler ve atölyeler gerçekleştiriliyor, çeşitli oyunlar sahneleniyor.

çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları, minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Festivalde, bilim atölyelerinde yeni bilgiler edinen çocuklar, Kaptan Pengu ve Arkadaşları ile İpli Kukla dans gösterisini izledi.

Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve çocuk Kütüphanesinde düzenlenen Okuma Kültürü Mekanları etkinliğinde, çocuk kitapları illüstratörü Betül Geçeci, minik okurlarla buluştu. Etkinliğin ardından çocuklara Okuma Kültürü Mekanları adlı kitap seti hediye edildi.

Ayrıca festival programı kapsamında sanatçı Ebru Yaşar, Nevruz Parkında düzenlenen konserde, sevenleriyle bir araya geldi.

Yaşar, konserde sevilen parçalarını seslendirdi, şarkılara eşlik eden izleyiciler, halaylar çekti.

Ana Sayfaya Git