VİDEO-CHP Diyarbakir Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Diyarbakır'ın bu mahallesinde herkes icralık, Muhtarlar bu sorunla nasıl başa çıkacak?"

CHP Diyarbakir Milletvekili ,TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Bağcılar Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Tanrıkulu, "Diyarbakır Bağcılar Mahallesi'nde herkes icralık, muhtarlar bu sorunlarla nasıl başa çıkacak?" dedi.

Haberler 21.08.2024 - 16:49 Son Güncelleme : 21.08.2024 - 17:08

CHP Diyarbakir Milletvekili ,TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakırın Bağcılar Mahallesinde incelemelerde bulundu.

Muhtarların sorunlarını ele alan Tanrıkulu muhtarların iş yükleriyle başa çıkmalarının zorluğuna değinerek, Muhtarın tek başına bu kadar tebligatla başa çıkması mümkün değil şeklinde konuştu.

Tanrıkulu konuşmasını şöyle sürdürdü; Diyarbakır Bağcılar Mahallesi Muhtarlığındayım. Muhtarımız Şeyhmus Beyle de sohbet ettik. Muhtarlığın bir odasında her taraf tebligatlarla dolu ve bu tebligatların neredeyse tamamı icra dosyalarına ait. Masanın üstünde, dolaplarda, poşetlerin içerisinde yüzlerce tebligat var. Muhtarın tek başına bu kadar tebligatla başa çıkması mümkün değil. Herkes icralık, burada belki de muhattabını bekleyen binlerce tebligat var. Muhtarların bu iş yükünden kurtulması lazım. Öyle değil mi?

Diyarbakırın 4 ilden daha büyük olan Bağcılar Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Şirdenli; Gerçekten mesai içinde biz buradan ayrılmıyoruz. Mesai dışında da bazen vatandaşlar arıyorlar. Sürekli postacılar geliyor, akşama kadar icra icra icra... Dolaplarda yer yok, masanın üstünde yer yok. Kağıt bırakmaya da yerim yok. Sizden ricam; bir an önce bu duruma çare bulmanız. dedi.

Vekil Tanrıkulu^nun, Tek başına nasıl baş ediyorsun bu kadar tebligatla? sorusuna, çok zor. Baş ediyoruz ama maalesef zorluk da çekiyoruz. Bazen vatandaş geliyor, evrak kayboldu diyor, bu kadar kağıdın içerisinde gel de bul. ifadelerine yer vererek bu sorunun bir an önce gündeme alınmasını istediklerini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git