Diyarbakır Umut Kervanı ocak ayında toplam 709 ailenin umudu oldu

Yaptığı yardım faaliyetleriyle adından söz ettiren Diyarbakır Umut Kervanı, ocak ayı faaliyet raporunu açıkladı.

Haberler 09.02.2021 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ocak ay faaliyet raporunda 709 aileye ayni ve nakdi yardm ulatrdklarn açklayan Diyarbakr Umut Kervan Bakan ahin Elelçi, bu ailelere toplamda 179 bin 163 TL deerinde, gdadan giyime her türlü yardm yaptklarn söyledi.

Geçtiimiz ocak aynda yapm olduklar yardm çalmalarnn faaliyet raporunu paylamak istediklerini söyleyen Elelçi, salgn sürecinin de oluturduu maduriyetlerle beraber muhtaç veya yoksul olan insanlara yardm eli uzattklarn ve bu minvalde çalmalarna devam edeceklerini belirtti.

Elelçi, Diyarbakr Umut Kervan tarafndan tespiti yaplan yerli ve mülteci konumundaki 218 aileye 98 bin 705 TL tutarnda ayni ve nakdi yardmlar yaptk. Bu yardmlarmzda en temel ihtiyaçlar listesinin banda gelen gda ürünleri, k mevsiminde olmamz hasebiyle bot ve mont yardmlarnn yannda; beyaz eya, ev tadilat ve nakdi yardmlar gerçekletirdik. dedi.

YARDIM çALIMALARIMIZA DEVAM EDECEZ

Hayrseverler ile ihtiyaç sahipleri arasnda arac olduklarn belirten Elelçi, Hayrseverlerle birlikte yapm olduumuz yardmlarda; klk giyim, ev tadilat, krmz et, gda, ekmek, beyaz eya ve nakdi yardmlar 491 aileye ulatrdk. Bu ailelere ulatrdmz yardmlarn toplam tutar 80 bin 458 TLdir. Yani toplamda 709 aileye toplamda 179 bin 163 TL deerinde ayni ve nakdi yardm ulatrdk. ifadelerini kulland.

Son olarak hayrsevere destek ve teekkür mesaj gönderen Elelçi unlar söyledi: Yaam olduumuz salgn sürecinde, Hayat Paylamakla Güzeldir sloganyla bizleri ve muhtaçlar yalnz brakmayan tüm hayrseverlere teekkür ediyoruz. Diyarbakr Umut Kervan olarak yardm çalmalarna devam edeceiz. Bu vesileyle, paylamay ve yardmlamay esas alan tüm hayrseverlerin ihtiyaç sahiplerinin skntlarna çözüm olmalar noktasnda desteklerini bekliyoruz. imdiden yapacaklar yardmlar Allah kabul etsin.

Ana Sayfaya Git