Diyarbakır’da 8 Mart!

Diyarbakır'da kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü mitingle kutladı. Çocuklarıyla alana gelen kadınlar, şarkılar ve sloganlar eşliğinde halay çekti.

Haberler 09.03.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 8 Mart Dünya Emekçi Kadnlar Günü nedeniyle düzenlenen miting halaylarla balad. Dicle Amed Kadn Platformu (DAKAP) öncülüünde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadnlar Günü mitingi, Dem dema azadiya jinan e (Kadn özgürlük zaman) iaryla düzenlendi.

AYSELN HAFIZASI HAFIZAMIZDIR

stasyon Meydannda düzenlenen mitinge katlan kadnlar, üç arama noktasndan geçtikten sonra alana ulat. Miting alanna, üzerine Girtiyn newxe rmeta me ne (Hasta tutuklular onurumuzdur), Yoksullatrmaya ve kadn dümanlna kar alanlardayz, Ez Kurd im, perwerdehiya bi kurd daxwazim (Kürdüm, anadilde eitim istiyorum) ve Direniimizi Garibeden, Israrmz Garibe Anadan, Gülümseyiimizi Denizden aldk pankartlar asld. Yine tutuklu Kürt siyasetçi Aysel Tulukun salk durumuna dikkat çekmek amacyla Ayselin hafzas hafzamzdr pankart asld. Kimi küçük çocuklaryla alana giren kadnlar, arklar ve sloganlar eliinde halay çekti.

Hasta ve infazlar yaklan tutuklularn özgürlüü için 113 gündür Adalet Nöbeti tutan aileler ile Bar Anneleri Meclisi üyeleri ise kendi kortejlerini oluturdu. Anneler, Zaman, deerlere sahip çkma zaman pankart tad. Mitingde konuan tutuklu anneleri, çocuklarnn serbest braklmasn istedi.

Mitinge ofis semtinden kortej halinde alana girmek isteyen kadnlar ile polisler arasnda gerginlik yaand. Uzun süre alana alnmayan kadnlar, polis engelini sloganlarla protesto etti. Görümelerin ardndan kadnlar alana alnd. Miting, Koma Sor Jiyann konseriyle devam etti.

Ana Sayfaya Git