Diyarbakır'da CHP'li vekil Türkan Elçi'nin ailesine ait otele saldırıda 'Kantar'ın ardından 'Topuz' operasyonu: 5 gözaltı

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da CHP Milletvekili Türkan Elçi'nin ailesine ait olduğu öğrenilen bir otele ve bir cafeye düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin 'Kantar Operasyonu' başlatılmış ve konua ilişkin 3 kişi gözaltına alınmıştı. Devam eden çalışmalarda bugün Diyarbakır Emniyeti tarafından 'Topuz Operasyonu' düzenlendi.

Haberler 26.07.2024 - 13:00 Son Güncelleme : 26.07.2024 - 13:00

Kantar Operasyonu sonrasında devam eden çalışmalar üzerine Diyarbakır Emniyeti tarafından Topuz Operasyonu düzenlendi. 5 şüpheli gözaltına alındı.

OLAY NEYDİ?

Olay, 11 Temmuz gecesi, Sur ilçesinde meydana geldi. Bir kafe ile 28 Kasım 2015te öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçinin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçinin ailesine ait otele tabancayla ateş açılıp, tehditte bulunuldu. çevredekilerin durumu bildirmesiyle adrese Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri (KGYS) ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde, ateş eden kişinin, kolunda dövme bulunan V.G. olduğu belirlendi. Ekipler, düzenledikleri Kantar operasyonunda V.G. ile ona yardım eden U.Y. ve G.ç.yi gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde V.G.nin otel ve kafeye gelenlerin çok gürültü yaptıklarını, mahallenin düzenini bozduklarını iddia ederek, saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

70 KİŞİLK TİMLE 2.MANEVRA; TOPUZ!

Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada 3 şüphelinin tutuklandığı olayla bağlantısı olduğunu değerlendirilen 5 şüpheliyi daha tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle, şüphelilerin belirlenen adreslerine, sabah saatlerinde 70 polisin katıldığı eş zamanlı Topuz operasyonu düzenlendi. Aramalarda bazı dijital materyaller ve fişekler ele geçirildi. 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git