Diyarbakır'da DBP il binasında yapılan arama tamamlandı

Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasında yapılan etkinliklerin sosyal medya üzerinden paylaşılması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında TEM ekiplerince dün operasyon düzenlendi. dün Sabah saatlerinde başlayan operasyonun aramaları 7 saat sonra tamamlandı.

Haberler 27.01.2022 - 17:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasnda yaplan etkinliklerin sosyal medya üzerinden paylalmas üzerine Cumhuriyet Basavcl tarafndan balatlan soruturma kapsamnda TEM ekiplerince dün operasyon düzenlendi. dün Sabah saatlerinde balayan operasyonun aramalar 7 saat sonra tamamland.

Diyarbakrda DBP il binasnda çeitli tarihlerde sosyal medyada HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin de aralarnda olduu bir grubun terörist ba Abdullah Öcalan ve öldürülen teröristler için sayg duruunda bulunduu fotoraflar ortaya çkt. Sözde sayg duruu yapld fotoraflarn ortaya çkmas üzerine Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld.

Yürütülen soruturma kapsamnda Güvenlik ve TEM ube ekiplerince dün sabah saatlerinde parti binasna operasyon düzenlendi. Ekipler içeride arama yaparken, çevik kuvvet polisleri ise çevrede tedbir ald.

Dün Sabah saatlerinde balayan aramalar 7 saat sürdü. Aramalarda çok sayda doküman ve dijital materyale el konuldu. Polis ekipleri, materyalleri ve dokümanlar incelemek üzere karakola ubeye götürdü. DBP l Bakan Seval Gülmez hakknda gözalt karar çkartlrken, Gülmezin karantinada olduu için daha sonra gözaltna alnaca belirtildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git