İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı atölyelerde birçok alanda üretim yapan Olgunlaşma Enstitüsünün bünyesinde geçen yıl açılan Yarı Değerli Taşlar Atölyesinde doğadan toplanan yarı değerli taşlar, takı ve süs eşyalarına dönüştürülüyor.
Atölyede kadınlar tarafından jasper, akik, yeşil kalsedon, oniks, obsidiyen, dentritli opal gibi taşlardan yapılan takı ve süs eşyaları, yeterli stokun sağlanmasıyla Öğretmenevinde açılan teşhir mağazasında satışa sunuluyor.
ÜRÜNLERİMİZİ HER YERE GÖNDEREBİLİYORUZ
Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ufuk Yakut, geçen yıl açılan atölyede 4 usta öğretici ve 20 kadın kursiyerleriyle ilk aşamada taşları takı ve süs eşyalarına dönüştürerek stok üretim yaptıklarını söyledi.
Atölyede hazır hale getirdikleri takı ve süs eşyalarını gelire dönüştürmek için Öğretmenevinde açtıkları mağazada müşterilerin beğenisine sunduklarını kaydeden Yakut, ürünlerin satışına başladıklarını belirtti.
YAKUT, ŞÖYLE KONUŞTU:
Taşlarımız her ilden geliyor. Değerli taşları takıya, süs eşyalarına, tespih, boncuk gibi ürünlere dönüştürüyoruz. Diyarbakırın Ergani ilçesinde de çıkan taşlar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Ergani bölgemizde değişik taş örnekleri bulduk. Aynı zamanda 20 kadın da istihdam ediliyor. Bu anlamda çok mutluyuz. Ürünlerimizi sadece Diyarbakırda satış yapılmıyor, her yere gönderebiliyoruz. Tarihi Sur içinde Yenikapı Caddesi civarında yerli ve yabancı turistlere ürünlerimizi ulaştırmak amacıyla Valilik tarafından bir mekan tahsis edilecek. Burada da bütün ziyaretçilere ürünlerimizi ulaştıracağız.