Diyarbakır'da evlat nöbetinde 55'inci aile buluşması bekleniyor

İstanbul’da 2016 yılında 17 yaşındayken kandırılarak dağa kaçırıldığı iddia edilen Mizgin Kaydur’ın ailesi, evlat nöbetine katıldıktan kısa zaman içinde müjdeli haberi aldı. Kaydur ailesi, bugün evladına kavuşmayı bekliyor.

Haberler 19.07.2024 - 12:45 Son Güncelleme : 19.07.2024 - 12:45

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakıra gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat mücadelesi bin 782 gündür sürüyor. Aileler çocuklarına teslim ol çağrısında bulundukça terör örgütünde çözülmeler devam ediyor.
İstanbulda 2016 yılında 17 yaşındayken kandırılarak dağa kaçırıldığı iddia edilen Mizgin Kaydurın ağabeyi Mehmet Nesih ve annesi Gazal Kaydur, 12 Temmuzda Mardinin Derik ilçesinden Diyarbakıra gelerek evlat nöbetine katılmıştı. Ailenin çağrıları ve güvenlik güçlerinin yoğun çalışmaları karşılık buldu. Kaydur ailesi, bugün evladına kavuşmayı bekliyor.
Kardeşine teslim ol çağrısında bulunan Mehmet Nesih Kaydur, Mizginden 2016 yılından bu yana haber alamadıklarını söylemişti.


Kaydur, Kardeşim İstanbulda 2016 yılında bayram için memlekete gelmek için otogara gitti. Daha sonra bir daha kendisine ulaşamadık. Kardeşim Mizginin kandırılarak dağa kaçırıldığını biliyorum. Kardeşim neredeysen artık gel, seni çok özledik. Annen senin için her gün ağlıyor. Devletimizin gücüne sığın. Sana söz veriyoruz kimse sana bir şey yapmayacak. Eğer bizi duyuyorsan bir şekilde bize ulaş ifadelerinde bulunmuştu.
Oturma eylemine katılan 376 aileden 55incisi evladına kavuşmuş olacak.

Ana Sayfaya Git