Diyarbakır’da Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

Vatandaşların Kurban Bayramı’nda güvenli gıdaya ulaşması, kurbanlık alımı ve kesimini sağlıklı bir şekilde yapması için hazırlıklara başlandı.

Haberler 07.07.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklaan Kurban Bayram öncesi ilçe belediyelerinin ilgili birimlerinin katlmyla bir toplant gerçekletirildi. Büyükehir Belediyesi Meclis Toplant Salonunda gerçekleen toplantda vatandalarn Kurban Bayramnn sorunsuz geçirmesi için atlacak admlar ele alnd.

KURBAN YAKALAMA EKPLER OLUTURULACAK

Salk leri Daire Bakanl, kurban sat ve kesim yerlerinde veteriner hekim ile hayvanlar kaçmalarn önlemek amacyla kurban yakalama ekipleri oluturacak. Kurban kesim ve sat yerlerinin dezenfeksiyon ve haerelere kar ilaçlama çalmas yürütecek. Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl da kurban kesim ile sat yerlerinde oluacak atklarn bertarafn gerçekletirecek. Kurban kesim ve sat yerlerinde yeterli sayda çöp konteynrlar bulunduracak. Ayrca kentte ki tüm mezarlklarn temizlii yaplacak.

ZABITA KAçAK KESMLERN ÖNÜNE GEçMEK çN DENETMLER GERçEKLETRECEK

Zabta Daire Bakanl, hayvan kesim ve sat yerlerinde sk sk denetimler gerçekletirerek, belirlenen kesim ve sat yerleri dnda yaplacak olan ilemlere müdahale edecek. Zabta ekipleri, bayram arifesi ile 1inci gününde vatandalarn rahat ekilde mezarlk ziyaretlerini yapmalarn salamak için seyyar satclara ve dilencilere kar tedbirler alacak.

KURBAN KESM VE SATI ALANLARI TAZYKL SUYLA YIKANACAK

tfaiye Daire Bakanl, tüm kurban sat ve kesim alanlarnda ihtiyaç duyulmas halinde arasözlerle tazyikli su ile alanlarn temizliini salayacak. Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl belirlenen alanlarda oluacak yapsal eksiklikleri giderecek. DSK Genel Müdürlüü de kesim ve sat yerlerinde olas rögar tkanmalarnn önüne geçmek için alanda vidanjör bulunduracak ve su tesisatlarn gözden geçirerek belirlenen yerlere el ykma lavabolar yerletirecek.

Ana Sayfaya Git