Diyarbakır'da operasyon sonrası bulunanlar... İmha edildi

Diyarbakır'da bir kaç gündür süregelen operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı ile alakalı TSK'dan açıklama yaptı. Diyarbakır'da 10 bin güvenlik gücünün katılımı ile başlatılan operasyonlarda PKK'ya ait, içerisinde yüklü miktarda silah ve mühimmatın olduğu 1 mağara ve 3 sığınak bulundu.

Haberler 17.06.2017 - 15:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir kaç gündür süregelen operasyonlar ve sokaa çkma yasa ile alakal TSKdan açklama yapt. Diyarbakrda 10 bin güvenlik gücünün katlm ile balatlan operasyonlarda PKKya ait, içerisinde yüklü miktarda silah ve mühimmatn olduu 1 maara ve 3 snak bulundu.

16 Haziran 2017 Cuma günü icra edilen operasyon kapsamnda; l Emniyet Müdürlüü personelince müterek oluturulan 33 yol kontrol noktasnda yaplan kontrol neticesinde; 49 araç ve 271 ahsn sorgulamas yaplm, yaplan sorgulamalar sonucu yoklama kaça olduu tespit edilen 3 ahs yakalanarak, 1111 Sayl askerlik Kanunu gereince tebligat yaplmasn müteakip serbest braklm, 2si Uyuturucu ve Uyarc Madde Ticareti Yapma veya Salama suçundan, 1i Bölücü terör örgütü ibirlikçisi olarak faaliyet yürütmekten aranma kayd bulunan toplam 3 ahs gözaltna alnm.Adli makamlardan alnan kararlara istinaden 13 köy ve 2 mezrada toplam 88 ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti icra edilmi. Bölücü terör örgütü mensuplarna ait 1 maara, 3 snak içinde ve çevresinde yaplan detayl aramada; 6 adet jelikan bidon, 2 adet muhtelif marka tabanca arjörü, 6 çift mekap ayakkab 50 kg un, 5 kg makarna, 3 kg reçel, 4 adet 500 mllik serum, muhtelif yiyecek maddeleri ve bir miktar yaam malzemesi ele geçirilmi, Cumhuriyet Savclnn talimat gereince tespit edilen maara ve snaklar kullanlmaz hale getirilmi, snaklar içerisinde bulunan çok sayda örgütsel doküman ile yaam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmitir. Silvan lçesi Dolapldere Köyü kuzeyindeki Erkenciler mezras yol ayrm mevkiindeki karayolu kenarna 1 adet 12 kglk tüp içerisine yaklak 50 kg Amonyum Nitrat ve eker ile güçlendirilerek hazrlanmay müteakip yerletirilmi olan el yapm patlayc düzenei operasyon birliklerince tespit edilmesi sonrasnda patlayc madde imha timi tarafndan yerinden çkarlarak, emniyetli bir bölgede tahrip edilmitir. Narko-terörizmle mücadele kapsamnda; 121 kilo 75 gram kubar, 239.9 kilogram toz olmak üzere toplam 361.65 kilogram uyuturucu maddesi ile 196 bin 870 kök kenevir bitkisi ele geçirilmi olup, kenevir bitkileri numune alnmasn müteakip, Cumhuriyet Savclnn talimat gereince yerinde imha edilmi, kubar maddesi muhafaza altna, 4 ahs ise gözaltna alnmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git