Diyarbakır’ın lezzetleri!

Diyarbakır'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında kentin geleneksel lezzetleri sunuldu.

Haberler 25.05.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann öncülüünde Kültür ve Turizm Bakanl koordinasyonunda kutlanan Türk Mutfa Haftas etkinlikleri çerçevesinde, Mezopotamyann bereketli topraklarnda ekillenen Diyarbakr mutfa tantm program bir otelde yapld.

TÜRK MUTFAI HAFTASI

Vali Ali hsan Su, programda yapt konumada, 12 bin yllk geçmie sahip Diyarbakrn, varlk gösteren kültürlerin izini tadn ve bunun sonucunda çok zengin bir gastronomi olutuunu söyledi.

Acsyla, ekisiyle, tatlsyla, tuzlusuyla birçok lezzeti barndran Diyarbakr mutfann en önemli özelliklerinden birinin israfa kar olmas olduunu kaydeden Su, öyle konutu:

DYARBAKIR YEMEKLER

Yemeklerimiz tescil edilmi, corafi iareti alnm ürünler. UNESCO gastronomi alannda Yaratc ehirler A ulusal listeye kabul edilmi bir iliz. Öncelikle corafi iaret alan ürünlerimizi çoaltmaya çalacaz. kincisi de corafi iaret aldmz ürünlerimizi uluslararasnda da tescillememiz lazm.

Gastronominin, turizm konusunda da kente çok ciddi katk salayacan ifade eden Su, hazrlanan lezzetlerin, yapmndan sunumuna kadar emek veren herkese teekkür etti.

Konumalarn ardndan hazrlanan yemek, meze, içecek ve tatllar misafirlere ikram edildi.

Ana Sayfaya Git