Dön gel yetimlerine bak!

18 yaşındayken kaçırılan oğlu Rojhat için oturma eylemini sürdüren Necibe Çifçi, büyük oğlunun da kardeşini ararken PKK tarafından kaçırılarak şehit edildiğini belirterek "Oğlum geri dön gel, biz perişan olduk. Dön gel, kardeşinin yetimlerine bak" dedi.

Haberler 21.02.2022 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan 7 yl önce kaçrlan olu Rojhat için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelen Necibe çifçi, oturma eylemini sürdürüyor. Büyük olu 4 çocuk babas Sam çifçinin 21 yandayken kardeini arad için evine yaplan basknla teröristler tarafndan kaçrlarak öldürüldüünü belirten çifçi, oluna kaçp geri dönmesi çarsnda bulunarak, unlar söyledi:

OLUNA SESLEND

ki evladm için gelmiim buraya. Olum Rojhat 2015de HDP ve PKK daa kaçrd, dier olum Sami de kardeinin peinden dolat için bir grup PKKl terörist gece bizim evimizi sararak olumu alp ahra götürdüler, elini kolunu balayarak öldürdülür. 4 çocuk babasyd. Ben burada iki evlat acsn çekiyorum. Bir evladm dada maaralara mahkum etmiler, dier olumu da mezara mahkum ettiler. Ben evladm Rojhat istiyorum.

ROJHATIMI STYORUM

Rojhat olum bak kardein HDP ve PKK tarafndan ehit edildi. Olum geri dön gel, biz perian olduk. Burada senin için HDP binasnn kapsnda nöbet tutuyorum. Allah rzas için geri dön gel, kardeinin yetimlerine bak. Oras senin yerin deil, oras insan yeri deil. Devlet sizi öldürecek, sizi cezaevine atacak diye yalan söylüyorlar size. Bak 34 evladmz anne ve babalarna kavutu. Polisi görürsen, askeri görürsen teslim ol. Geri dön yeter artk, bizi bu aclar içinde kvratma.

OLU FATHE SESLEND

Olu Fatih için oturma eylemi yapan anne Sevdet Demir, oluna duyduu özlemi dile getirdi.

Olu gittiinden bu yana aclar içinde yaamn sürdürdüünü ifade eden Demir, 7 yldr olunun hasretiyle yaadn aktard.

Olumu alana kadar gitmeyeceim. Olumu istiyorum. Ne gecemiz ne gündüzümüz var. Sofrada her zaman bir tabak eksik. Son nefesime kadar olumun peindeyim. diyen Demir, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Kz Gülcana kavuma ümidiyle eylem yapan baba Necmettin Biçer ise evladna 6 yldr hasret olduunu söyledi.

Biçer, Kararlyz. çocuklarmzn hepsi dadan ininceye kadar kesinlikle buradan ayrlmayacaz. Kzm gel, güvenlik güçlerine teslim ol. Seni almadan buradan kesinlikle ayrlmayacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git