Eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle yeğenini öldüren şahsa müebbet hapis cezası verildi

 Eskişehir'de boşanma aşamasındaki eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla yeğenini öldüren ve eşinin yaşadığı Bursa'ya giderken yakalanan Nurullah Kalay'ın, indirimsiz şekilde müebbet hapis cezasıyla çarptırılmasına karar verildi.

Haberler 18.09.2024 - 13:00 Son Güncelleme : 18.09.2024 - 13:04

Diyarbakırda yaşayan ve eşiyle boşanma aşamasında olan Nurullah Kalay, eşi Ebru Kalay ile ilişkisi olduğunu gerekçesiyle Eskişehirde öğrenci olan yeğeni Heybettullah Kalayı, 10 Ağustos 2022 gecesi silahla vurarak öldürmüştü. Yeğenini öldürdükten sonra eşinin ikamet ettiği Bursaya giderken yakalanan Nurullah Kalay, Eskişehir Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında hakkında kasten öldürme suçundan müebbet, eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından 23 yıla kadar hapis istenen tutuklu sanık Nurullah Kalay, hazır bulundu. Duruşmaya, maktul Heybetullah Kalayın babası ve taraf avukatları katıldı.

çok pişmanım


Karar öncesi son sözü sorulan tutuklu sanık Nurullah Kalay, Gerçekten çok pişmanım ve üzgünüm. Keşke küfür edip kaçmasaydı da bunlar yaşanmamış olsaydı ifadelerini kullandı.


Tutuklu sanık Nurullah Kalayın son sözlerini beyan etmesinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Heyet, Nurullah Kalay hakkında Heybetullah Kalaya karşı işlediği Kasten öldürme suçundan Müebbet Hapis Cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca tutuklu sanık hakkında Bursada yaşayan eşi Ebru Kalaya karşı Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan eylemin hazırlık aşamasında kalmasından dolayı Beraat kararı, Ruhsatsız silah taşıma suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezasına karar verildi.

Ana Sayfaya Git