Etkin soruşturma dilekçesi verildi!

HDP İzmir İl Örgütü’ne yapılan saldırı sonucu Onur Gencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz’ın olayında etkili ve etkin bir soruşturma yapılmadığı iddiasıyla dava avukatları, 38 talep doğrultusunda savcılığa etkin bir soruşturma yapılması yönünde dilekçe verdi.

Haberler 22.06.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) zmir l Örgütüne 17 HazirandaOnur Gencer tarafndan yaplan silahl saldrda öldürülen partili çalan Deniz Poyrazn olayna ilikin HDPli dava avukatlar, etkin ve etkili bir soruturma yürütülmedii gerekçesiyle soruturma savcsna dilekçe verdi.

10 sayfalk dilekçede, soruturmann derinletirilmesi ve üphelinin azmettiricileri ve yardm edenlerin ortaya çkarlmas için toplam 38 talepte bulunuldu. Soruturma kapsamnda eksik braklan hususlarn tamamnn aratrlmas istenen dilekçede, olay inceleme ekiplerinin il binasnda eksik aratrma yaptn iddia etti. Dilekçede, olay yeri incelemede eksik braklan hususlarn tamamlanmas istendi. Gencerin silah eitimi ald poligonlarn aratrlmas ve poligon yetkililerin ifadelerini almas istenilen dilekçede, Gencerin salk çalan olarak Suriyede bulunduu hatrlatlarak, zanlnn hangi çalma prosedürüne göre görevlendirildii, Suriyedeki ilikilerin incelenmesi gerektiine de dikkat çekildi.

Ana Sayfaya Git