Evinin Önünde! katledildi

PKK Lice'de bu kez siyasilere kanlı pusu kurdu. AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Mercan'ı evinin önünde katletti. Terör saldırısıyla ilgili 19 kişi gözaltına alındı.

Haberler 02.07.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice lçesinde evinin önünde silahl saldrya urayan Ak Parti lçe Bakan Yardmcs 34 yandaki Orhan Mercan, hayatn kaybetti. Saldrnn terör örgütü tarafndan gerçekletirildii üzerinde durulurken, ilçede operasyon balatld. 19 kii gözaltna alnd. 4 çocuk babas olan Mercan topraa verildi.

EVNN ÖNÜNDE VURULDU

Olay, önceki akam saat 23.30 sralarnda Lice ilçe merkezinde meydana geldi. AK Parti ilçe bakan yardmcs evli ve 4 çocuk babas Orhan Mercan, evinin önünde silahl saldrya urad. Kimlii belirsiz kii ya da kiilerce düzenlenen saldrda kurunlarn hedefi olan Mercan, ar yaraland.

Saldrnn ardndan olay yerine polis ve salk ekipleri sevk edildi. Ambulansla Lice Devlet Hastanesine kaldrlan Mercan, doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad. Saldrnn PKKl teröristlerce düzenlendii ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, ilçede geni çapl operasyon balatt.

PKK KENDSN TEHDT ETM

AK Parti Lice lçe Bakan smail Demir, yapt açklamada, olaydan duyduklar üzüntüyü dile getirdi. Demir, ilk bulgulara göre saldrnn PKKl teröristler tarafndan gerçekletirildiinin belirlendiini ifade etti. Mercann, partideki görevinden ayrlmas için daha önce terör örgütü tarafndan tehdit edildii örenildi.

ÖNCE HAVA FEK ATILMI

Görgü tanklar, Orhan Mercann yaamn yitirdii saldrdan önce havai fiek seslerinin geldiini, daha sonra 3 el silah sesi duyduklarn söyledi.

Güvenlik gençleri saldry gerçekletiren teröristlerin yakalanmas için geni çapl operasyon balatrken Orhan Mercann cenazesi, gece yars otopsi için Diyarbakra gönderildi. Otopsinin tamamlanmasnn ardndan sabah erken saatlerde alnan Orhan Mercann cenazesi, yakn akrabalarnn katld sade bir törenle Licede topraa verildi.

LCEDE TAZYE KURULDU

Lice Ak Parti lçe binasnda Mercan için taziye kuruldu. Saldrganlarn yakalanmas için güvenlik güçleri bir yandan operasyonu sürdürürken, Mercan ailesinin evinin çevresinde polis zrhl araçlarla güvenlik önlemi ald. Diyarbakr Emniyet Müdürlüünden terör ve istihbarat ubelerden ekipler soruturma için Liceye geldi.

19 K GÖZALTINA ALINDI

Emniyet Müdürlüüne bal terörle mücadele ve istihbarat ubelerine ait birer ekibin Lice lçesinde yürüttüü soruturma kapsamnda imdiye kadar 19 kii gözaltna alnrken, gözaltna alnanlar arasnda bulunan 2 kiinin saldr olayyla direkt ilgili olduklar örenildi.

Diyarbakr ve Lice lçe merkezinde soruturmalar devam ederken Lice krsalnda da bu olaya ilikin balatlan hava destekli operasyon sürüyor. Saldr sonras teröristlerin kaçm olabilecei muhtemel güzergahlar insansz hava araçlar ve helikopterlerle didik didik aranyor.

MERCAIN PAYLATII MESAJ

Katedilen lçe Bakan Yardmcs Mercann 16 Kasm 2016 tarihinde sosyal medya üzerinden yaymlad mesaj dün gün boyu, sosyal medyada en fazla tklanan mesaj oldu. Mercan mesajnda öyle demiti.

Bu fani dünyada kardeçe, bar huzur içinde yaamak varken, neyi paylaamyoruz. Allah sonumuzu hayr etsin.

Ana Sayfaya Git