Evladımı istiyorum

Diyarbakır anneleri evlatlarını istiyor

Haberler 10.04.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 585inci gününde devam ediyor.

Batmandan 17 yandayken daa kaçrlan olu Yunus için oturma eyleminde yer alan anne Remziye Yenidoan, çocuunun HDP tarafndan daa kaçrldn söyledi.

çocuklar daa götürmeye haklarnn olmadn anlatan Yenidoan, Batmanda da HDP önünde eylem balatacan, bunun için dier annelerden destek beklediini kaydetti.

Yenidoan, öyle konutu:

Evladm HDP kaçrd ve onlardan istiyorum. HDPliler kendi çocuklarn götürmüyor, okutuyor. Bizim çocuklarmzn da okumaya hakk var. Oturma eylemini sonuna kadar sürdüreceim. çocuum gelinceye kadar buradan gitmeyeceim. Evladm gel, adalete teslim ol. HDP sana zarar, devletimiz destek verir. Kimseden korkma.

Olu Emircan için eylemi sürdüren Lokman çiftçi de evladnn terör örgütü PKK ve HDP tarafndan daa kaçrldn, kendisinden haber alamadklarn belirtti.

Seslerini dünyaya duyurmak için eyleme katldn anlatan çiftçi, çocuunu HDP ve terör örgütü PKKdan istediini bildirdi.

Evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan çiftçi, Evladmn terör örgütü PKKnn köstebek yuvalarndan çkp gelmesini istiyorum. Olum için sonuna kadar eylemi sürdüreceim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git