Evladının bayramlıkları

Evlat nöbetindeki anne, oğlunun bayramlıklarını 7 yıldır saklıyor

Haberler 11.02.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çocuklar PKK tarafndan kaçrlan ailelerin HDP binas önündeki evlat nöbeti, 894nci günde de devam etti Olu Faruk için Karstan gelip, oturma eylemi yapan Rahime Tac, bayram hediyesi olarak çocuuna ald giysileri Bir gün gelecek diyerek 7 yldr sakladn söyledi.

ALELERN EYLEM

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 260 ailenin 894 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 34 aile, çocuklarna kavutu.

BAYRAMLIKLARI ELNDE

3 Mart 2015 ylnda 15 yandayken kaçrlan olu Faruk için Karstan gelip, HDP binas önünde evlat nöbeti tutan Rahime Tac, çocuuna bayram hediyesi olarak ald giysi ve ayakkablar Bir gün gelecek diyerek 7 yldr sakladn söyledi.

Olunun lise 1inci snf örencisiyken kandrlarak daa götürüldüünü söyleyen Tac, Gelinceye kadar da saklayacam. Olum ölü mü, sa m bilmiyorum. Eer Faruk beni görüyorsa gelsin, devlete teslim olsun. Faruk, baban seni bekliyor, Allahn seversen gel. Ben seni çok özlüyorum. Ben buraya gelip gidiyorum, takatim kalmad olum. Sen ailenin tek çocuusun Faruk, ne aabeyin var ne kardelerin. Gel olum, burada seni bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git