Evlat nöbeti 24 saate çıktı

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP il binası önündeki oturma eylemini 405'inci günde de sürdüren aileler, eylemlerini 24 saat sürdürme kararı aldı.

Haberler 13.10.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 5 yl önce 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için evlat nöbeti tutan Süleyman Aydn, HDPnin annelerin gözyalarna kar terör örgütü PKKnn maryla karlk verdiini belirterek, bundan sonra eylemlerini aralksz sürdüreceklerini söyledi. Aydn, Biz bir yldan fazladr bu halkn çocuklarn çalan partinin önünde çocuklarmz istiyoruz. Bugün annelerin feryadna kar HDP, PKK maryla karlk verdi. Bunlarn demokrasi anlay budur. Annelerin gözyalarna kar mar çalyorlar. Artk bütün Türkiye HDPnin iç yüzünü görsün. Biz akama kadar burada bekliyorduk. Bu eylemimizi HDPye kar 24 saate çkardk. Artk 24 saat boyunca HDPnin kapsndan kalkmayacaz. Bizim de canmza tak etti, artk. Bunlarda hiç mi vicdan ve Allah korkusu yok? Biz çocuklarmz istiyoruz. Onlar PKK mar çalyor. O yüzden hiçbir yere gitmeyeceiz. Ya burada öleceiz ya da HDP çocuklarmz nasl daa götürmüse öyle de getirsin. Ben eminim ki bu HDP bir gün bu annelerin gözyanda boulacak dedi.

BU YOLA ÖLÜMÜNE BA KOYDUK

Evlat nöbetinin balad 3 Eylül 2019dan bu yana HDP önünde PKKl teröristlerce kaçrlan olu Mustafa için ei Rauf Biçer ile birlikte eylem yapan kanser hastas Ayegül Biçer, anne babalarn feryat figan ettiini, ancak bunun yetersiz geldiini belirterek, eylemlerini 24 saat sürdüreceklerini ifade ederek, unlar kaydetti:

Bir yl akn süredir anneler ve babalar burada feryat figan ediyor. Demek ki bu yetersiz geliyor. Artk 7 gün 24 saat anne babalar burada eylemde. HDPyi kapatmakta kararlyz. Bu mücadeleye ölümüne baladk. Sonuç ölüm de olsa evlatlarmz kazanacaz. Yeter artk. PKK uzants HDP, pis ellerini çeksin çocuklarmzn üzerinden. Evlatlarmz bize geri göndersinler. Kararlyz, ölümüne ba koyduumuz bu yolda ölümüne de varz.

Ana Sayfaya Git