Evlat nöbetindeki abla: Engelli kardeşimi almadan asla buradan kalkmayacağız

Diyarbakır HDP il binası önünde, 2015 yılında 15 yaşındayken dağa kaçırılan yüzde 70 engelli raporu bulunan kardeşi Muhammed için eylem yapan Ruken Canbey, çadırında PKK tarafından kaçırılan 10'a yakın hasta çocuğun ailesi olduğunu söyledi. Canbey, "Buradan kardeşime sesleniyorum; Evine, ailene geri dön, annen kalp hastası, kaç defa ameliyat oldu. Seni almadan asla buradan kalkmayacağız" dedi.

Haberler 23.02.2022 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan olu Mehmet için HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 906 gündür süren eylemde Hacire Akar ile birlikte 34 aile çocuklarna kavutu. 264 ailenin evlat nöbeti sürüyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ CERMZ YAKTI

Balar ilçesinde 2015 ylnda 15 yandayken kaçrlan ve yüzde 70 engelli raporu bulunan kardei Muhammed için evlat nöbetini sürdüren Ruken Canbey, terör örgütünün kendileri gibi birçok ailenin cierini yaktn ifade ederek, unlar söyledi:

Kardeimin engelli ve hasta olduunu defalarca söyledik. Bize dedikleri tek ey; Biz bu çocuu aldk bir daha geri vermeyeceiz oldu. HDP ve PKK sürekli vicdan ve haklardan bahsediyor ama vicdan, adalet, çocuk haklar, HDP ve PKKnn önünden bile geçmiyor. Önce kaçrdklar hasta çocuklara bir baksnlar. Vicdan ve adalet kimde ? Sadece bu çadrda terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan 10a yakn hasta çocuun ailesi var. Onlar kardeimi kaçrd, cierimizi yakt, evimizi darmadan ettiler. Dilerim Rabbimden onlarn da evi darmadan olur. Buradan kardeime sesleniyorum; Evine, ailene geri dön, annen kalp hastas, kaç defa ameliyat oldu. Biz seni çok özledik, sen de bizi özlemisindir. Seni bekliyoruz, seni almadan asla buradan kalkmayacaz. Kararllkla da eylemimize devam edeceiz.

MÜCADELMZ SONUNA KADAR

Olu Rojhat için eylem yapan anne Necibe çiftçi, tek isteinin çocuuna kavumak olduunu söyledi.

Kar, k, salgn demeden eylemlerine devam ettiklerini belirten çiftçi, evlatlar için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Evlatlarna duyduklar özlemi dile getiren çiftçi, Burada evlatlarmzn yolunu bekliyoruz. Evlatlarmz HDP ve PKKdan istiyoruz. Burada cierimizi istiyoruz. Allah rzas için evlatlarmz bize versinler. Yeter artk bu aclara dayanamyoruz. dedi.

Oluna seslenen çiftçi, Olum Rojhat gelin devletinize teslim olun. 34 evladmz geldi, annelerine kavutu. Siz de gelip bize kavuacaksnz. ifadelerini kulland.

Olu Mikaile kavumak için eylemi sürdüren baba Yusuf Erdinç ise olunun Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken kandrlarak daa götürüldüünü belirtti.

Evladnn avukat olma hayalinin elinden alndn anlatan Erdinç, elindeki kalemin alnp oluna silah verildiini kaydetti.

Erdinç, olunun peini brakmayacan aktararak, Olum gel teslim ol. Devletimiz güçlü. u ana kadar 34 çocuumuz gelip teslim oldu. Senin yolunu gözlüyorum. Oras senin yerin deil. Senin yerin benim yanmdr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git