Evlat nöbetindeki ailelerden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na tepki

Diyarbakır'da evlat nöbetinde olan aileler, CHP Genel Merkezi'nden "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Öğretmen Evi'nde evlat nöbeti tutan anneler ile bir araya geldi" paylaşıma tepki göstererek basın açıklamasında bulundu.

Haberler 11.03.2022 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki akam Diyarbakra gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Bakan Kemal Klçdarolu, kurmaylaryla birlikte Öretmen Evinde kalan birkaç aile ile görütü. Klçdarolunun ailelerle görümesini CHP Genel Merkezi resmi sitelerinden servis etti. 920 gündür evlat nöbetinde olan aileler, CHPnin paylamndan haberdar olunca duruma sert tepki göstererek basn açklamasnda bulundu.

Kardei için evlat nöbetinde Ruken Canbey, aileler adna basn açklamasn yapt. Canbey, Kemal Klçdarolunun Diyarbakrda olduunu ve birçok yeri ziyaret ederken aileler olarak Klçdarolunu evlat nöbetinde olan çadrna beklediklerini söyledi. Klçdarolunun Diyarbakra gelmeden önce CHPli yetkililerin kendileriyle iletiime geçtiini ifade eden Canbey, Bize dediler ki, sizinle otelde görüebilir miyiz? Gece Kemal Klçdarolu otelimize baskn yapar gibi giri yapt. Biz aileler ile görümek istediini söyledi. Biz aileler olarak Kemal Klçdarolunu protesto ettik. Senin bizimle iletiime geçecein yer otel deil, HDP il binasdr dedik ifadelerinde bulundu.

BZE, ARKADALARIMIZA KUMPAS KURDULAR

Klçdarolu ile görümemek için kaldklar yerde aa inmediklerini belirten Canbey, ki arkadamz gönderdik. Talebimizi onlara iletmesini söyledik. Onlar da bize kumpas hazrlayp arkadalarmza kumpas hazrlayp görüntü aldlar ve sanki Kemal Klçdarolu bizimle, ailelerle görümü, bizim sorunlarmz, bizim taleplerimizi dinlemi gibi gösterdiler ve o ekilde basna yaydlar. Ben burada Kemal Klçdaroluna sesleniyorum. Diyarbakrda bütün STKlarla, dier siyasi partilerle, HDP temsilcileri ile görütün. Bu çadra, HDP Diyarbakr il binas önüne gelmedin. Neden gelmedin? çünkü sen ortaklarndan korkuyorsun. çünkü sen HDPnin maas haline gelmisin. Biz seni buraya, HDP Diyarbakr il binas önüne bekliyoruz. Otele beklemiyoruz. Bizim çocuklarmzn kaçrld yer buras. Otel deil. Görüeceimiz, sorunlarmz anlatacamz yer buras. Burada 260 ailenin çocuu HDP il binas tarafndan kaçrld. Buraya gel, bizi burada dinle. Demokrasi diyorsun sabahtandr. Diyarbakrn her yerinde hak, hukuk, adalet, demokrasi diyorsun bunlara uyuyorsan gelirsin burada ailelerin talebini, bizlerin talebini dinlersin diye konutu.

Ana Sayfaya Git