Evlat nöbetindeki ailelerden İHD'ye tepki

Diyarbakır'da 8467 gündür evlat nöbeti tutan bir grup aile, her hafta 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' sloganıyla oturma eylemi yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi üyeleri ve kayıp yakınlarının bulunduğu alana gelerek, tepki gösterdi. Yaşanan kısa süreli gerginlik, polislerin araya girmesiyle sonlandı.

Haberler 27.12.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen ailelerin HDP Diyarbakr il binas önündeki evlat nöbeti 847inci güne girdi. Evlat nöbeti tutan bir grup aile, her hafta Kayplar bulunsun failler yarglansn sloganyla oturma eylemi yapan HD Diyarbakr ubesi üyeleri ve kayp yaknlarnn açklama yapt Balar ilçesi Kouyolu Parkna gelerek tepki gösterdi. Yaanan ksa süreli gerginlik, polislerin araya girmesiyle sonland.

Geçen yl 16 yandayken, kaçrlan Yusuf için oturma eylemine devam eden Celil Bekta, HD yöneticilerine tepki göstererek, halk HDPden ve PKKdan kurtarmak için eylemi sürdürdüünü söyledi. Bekta, Biz esnafn kepenklerini camlarn krmaya davet etmiyoruz. Halk sokaklara çocuklarmzn gelmesi ve PKKnn bitmesi için davet ediyoruz. Bizim çocuklarmz için de açklama yapsnlar. Yüreimi yaktlar, evimi yktlar. Sonra da Kürt sorunu diyorlar ama hepsi de yalan söylüyorlar dedi.

BU BABALARIN VE ANNELERN YÜREKLER YANIYOR

5 yl önce 20 yandayken kaçrlan olu Doan için Sur ilçesinden gelen Hac Güger, HDlilerle lml bir ekilde güzel üslupla konumaya geldiklerini söyledi. Güger, Evlatlarmzn haklar nerede diye soracaktk. Madem burada eylemdesiniz bizim de evlatlarmz var. Biz de 7 yldr evlatlarmzn peinde kouyoruz. Ne diye bize engel olunuyor. Madem insan haklarsnz, Avrupa nsan Haklar Mahkemesinde yer alyorsunuz, bizim evlatlarmz da isteyin. Bu babalarn ve annelerin yürekleri yanyor diye konutu.

TERÖRE LANET YÜRÜYÜÜNE DAVET çARISI YAPILDI

HDP binas önünde nöbet tutan aileler de 27 Aralkta katlm salayacak olan 250nci aile ile Teröre lanet yürüyüü için vatandalara ve STK temsilcilerine katlm çars yapt. Aileler adna konuan ve 6 yl önce 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için eylemini sürdüren Süleyman Aydn, evladnn yolunu 845 gündür gözlediini aktard. Baba Aydn, HDP artk bu feryadmz duysun. Hiç mi vicdan yok onlarda. Madur Kürt anne ve babalar neden görmezden geliyorsunuz. Biz kimseden mal ve mülk istemiyoruz. Destek vermelerini istiyoruz bizlere. Ellerinizi vicdannza koyun, neden bize destek vermiyorsunuz. 27 Aralkta teröre lanet yürüyüü yapacaz. Tüm Türkiyeyi buraya davet ediyoruz. Herkes anne ve babalarn feryadn duysun. Kepenk kapatmakla kaçmakla bir yere varlmaz dedi.

23 YAINDAK ÖRENC

23 yandayken Sakaryada üniversite örencisi maliye bölümü okurken 4üncü snfta HDPliler tarafndan kandrlarak daa kaçrlan olu Yavuz için evlat nöbetine devam eden Sevgi çamar, evladna kavuuncaya kadar nöbetini sürdüreceini söyledi.

Olunun Sakaryada üniversite okurken HDP tarafndan kaçrldn, 3 yla yakndr HDP l Bakanl önünde mücadele verdiini ifade eden çamar, anne ve babalar olarak çocuklarn hainlerden kurtaracaklarnda kararl olduklarn vurgulad. Herkesten destek beklediklerini yineleyen çamar, Evlatlarmz kurtaralm. Yavuz eer beni görüyor veya duyuyorsan kaç gel ceza yok. Allahn izniyle Cumhurbakanmz ve çileri bakanmz bize destek veriyor ceza vermeyecekler. O cehennemden kurtaralm, anne ve baba hasretini bitirelim. Biz, burada ac çekiyoruz, kar k demeden her gün buraya geliyorum. Allah rzas için herkes destek versin evladmz kurtaralm dedi.

Ana Sayfaya Git