Evlat nöbetindeki anne: 32 çocuk geldi, inşallah oğlum 33'üncü olur

Diyarbakır’da, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 233 ailenin evlat nöbeti 737'nci güne girdi. 7 yıl önce lise 2'nci sınıf öğrencisiyken Van'da kaçırılan oğlu Faruk için eylem yapan Rahime Taşçı, "32 çocuk geldi, inşallah oğlum 33'üncü olur. Oradaki herkes gelsin, büyükler, küçüklerin ellerinden tutsun kaçıp geri gelsinler" dedi.

Haberler 09.09.2021 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn belirtip HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarna kavumak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 233 ailenin 737 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 32 oldu.

NALLAH BU ANNE VE BABALARIN çLELER BTER

Vanda, 7 yl önce lise 2nci snf örencisiyken kaçrlan olu Faruk için Karstan gelerek eyleme katlan Rahime Taç, olu kaçrld zaman da eylem yaptn söyledi. 32 ailenin evladna kavutuunu ifade eden Taç, 2 yl bitti, 3üncü yla girdik. Olum için burada eylem yapyorum. 7 yl önce olum kaçrld zaman yine eylem yapmtm. 15 yandayd Faruk, u an 22 yandadr. Olum ölü mü, sa m bilmiyorum. Faruka seslenmek istiyorum, olum neredesin, korkma geri gel. Gel devletimize sn, anneni baban tek brakma, rica ediyorum olum. nallah bu anne ve babalarn çileleri biter. Faruk gelmeyene kadar buradan kalkmayacam, eylemimi sürdüreceim. 32 çocuk geldi inallah olum 33üncü olur. Oradaki herkes gelsin, büyükler küçüklerin ellerinden tutsun kaçp geri gelsinler diye konutu.

CERLERMZ BZDEN KOPARDILAR

Olu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçda, evladn almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan söyledi.

Üçda, HDP ve PKKy knyoruz. çünkü evlatlarmz, cierimizi bizden koparp, götürdüler. Allah hakkmz brakmasn. Anne ve babalar olarak buradan ayrlmayacaz. dedi.

Oluna seslenen Üçda, Olum gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Hiçbir ekilde korkma, annen gibi cesaretli ol. ifadelerini kulland.

Vann Gürpnar ilçesinden olu Mikaile kavumak için gelerek eylem yapan baba Yusuf Erdinç de evladnn Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken kandrlarak daa götürüldüünü belirtti.

5 yldr evladndan haber alamadn dile getiren Erdinç, HDP olumu kaçrd, götürdü. Olumu HDPden istiyorum. HDP olumu getirene kadar buray terk etmeyeceim. diye konutu.

Erdinç, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git