Evlat yolu gözleyen babalar

Diyarbakır annelerinin en büyük destekçisi evlat yolu gözleyen babalar

Haberler 17.02.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri evlat mücadelesini babalar ile omuz omuza sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 899inci güne ulat.

Evlatlarn terörün pençesinden kurtarmak için eyleme balayan ailelerin says, yurdun dört bir yanndan gelen dier ailelerin de katlmasyla 261e ulat.

Yaz k, kar yamur, bayram salgn demeden evlat nöbetini aralksz sürdüren annelerin bu zorlu süreçteki en büyük destekçisi evlat yolu gözleyen babalar oldu.

Büyük bir dayanma ve kararllkla yürütülen oturma eylemiyle 34 aile evladn terörün pençesinden kurtarmay baard.

Annelerin yan sra ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyii sürdüren babalar da son evlat dadan kurtarlncaya kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl.

çOCUUMU BUNLARIN ELNDEN KURTARSAM DÜNYA BENM OLUR

Diyarbakr anneleri ile oturma eylemi yapan baba Abdullah Demir, binbir emekle yetitirdii olu Fatihin 6 yl önce elinden alndn söyledi.

Olum HDP il binasndan Diyarbakrn Lice ilçesine, ardndan da Suriyeye götürüldü diyen Demir, evlat hasretiyle geceleri rahat uyuyamadn belirtti.

Demir, Dünya benim olsa ne? Olumu benden çaldlar. Bundan kötü bir ey var m? Baka bir eye benzemez evlat acs. Devaml aklnda. dedi.

Olu için kurduu hayallerin yarm kaldn ifade eden Demir, öyle konutu:

Muradm olumun evlenmesi ve torunumu kucama almakt. Eve gidince dier torunlarm, Dede amcam nerede? diyor. Amcanz getireceim. diyorum. çocuumu bunlarn elinden kurtarsam dünya benim olur. Ona sarlacam, öpeceim. Evlattr bu, baka bir ey deil. Sadece evlatlarmz istiyoruz. Aç gezdim, ayakkabsz kaldm ama çocuklarm kimseye muhtaç etmedim. Ama maalesef benden çaldlar, götürdüler.

6 yldr olunun peini brakmadn anlatan Demir, Olum dön gel, bu hasretlik bitsin. çarsnda bulundu.

CERMZ YANIYOR

Olu Yusufa kavuma ümidiyle evlat nöbeti tutan baba Celil Begda da 2019 ylndan bu yana evladndan haber alamadn belirtti.

Evlatlar için eleri ile nöbeti sürdürdüklerini dile getiren Begda, Hakkmz olan evlatlarmz istiyoruz. Cierimiz yanyor. Gecemiz, gündüzümüz, bayrammz yok. Bunu bize yaatmaya kimin hakk var? diye konutu.

çi, emekçi olarak büyüttüm, yetitirdim, HDP elimden ald. çimiz yanyor diyen Begda, sadece oluna deil dadaki tüm evlatlara teslim ol çarsnda bulunduunu aktard.

GEL, BABAN ÖLMED, SENN ARKANDA

Vann Gürpnar ilçesinden olu Mikaile kavumak için gelerek eylem yapan baba Yusuf Erdinç ise evladnn Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken 6 yl önce kandrlarak daa götürüldüünü söyledi.

HDP olumun elindeki kalemi krp yerine silah verdi ifadesini kullanan Erdinç, en büyük hayalinin olunun avukat olmas olduunu belirtti.

Erdinç, Olumu onlar için büyütmedim. HDP elimden kopard. Oluma sesleniyorum, gel, baban ölmedi, senin arkanda. diye konutu.

Kz Nurcan için oturma eylemini sürdüren baba Necmettin Biçer de evladna 6 yldr hasret olduunu aktard.

Adanada mevsimlik içilik yaparak çocuunu zor artlarda büyüttüünü anlatan Biçer, Nurcanm alp, götürdüler. Kzm evlendirmek, torunlarm sevmek istiyordum. Kzm beni duyuyorsan kaç, gel. dedi.

Ana Sayfaya Git