Evlatlarımı bekliyorum

Evlat nöbetindeki anne: Oğlum HDP binası önünde seni bekliyorum

Haberler 05.09.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakırda, terör örgütü PKK tarafından 3 yıl önce 21 yaşındayken kaçırılan oğlu Özgür için HDP binası önünde evlat nöbetini sürdüren Latife Ödümlü, Gitmediğim kapı kalmadı. Pasaport çıkarttım, Iraka, Erbile gittim. Her tarafı gezdim. Oğlum ben HDP binası önünde seni bekliyorum dedi.
Diyarbakırda evlatlarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. 304 ailenin dönüşümlü olarak sürdürdüğü eylem 1098inci gününe girerken bugüne kadar 37 aile çocuklarına kavuştu. 2019da Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü 3üncü sınıfında okurken kaybolan oğlu Özgür için Ordudan gelerek HDP binası önündeki evlat nöbetini sürdüren Latife Ödümlü, oğluna kavuşmak için pasaport çıkartıp Iraka kadar gittiğini ifade ederek, şunları söyledi:

ANNENİN EYLEMİ
Benim oğlum burada Dicle Üniversitesinde okuyordu, kayboldu. 3 sene geçti, 4e girdi. Gitmediğim kapı kalmadı. Pasaport çıkarttım Iraka, Erbile gittim. Her tarafı gezdim. Oğlum ben HDP binası önünde seni bekliyorum. Sen gelmezsen ben buradan gitmiyorum. Oğlum seni kandırdılar, götürdüler. Gel devlete sığın, hiçbir ceza yoktur. Kaç tane çocuk geldi, hepsi de annesinin evine gitti. Oğlum seni bekliyorum, sen de gel. Kar da, kış da olsa seni bekliyorum. Ben 3 sefer Mahmur Kampına geldim, Erbile geldim. Gitmediğim kapı kalmadı. Ben seni görmedim. Burada seni bekliyorum diye konuştu.

Ana Sayfaya Git