Evlatlarımızı istiyoruz

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor

Haberler 17.10.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

çocuklarının dağa kaçırılmasından HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da başlattığı oturma eylemi, 1140ıncı gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Hatun Yüceyurt, İstanbuldan kandırılarak dağa götürülen oğlu Serdar için eylem yaptığını söyledi.

Oğlundan hiç haber alamadığını belirten Yüceyurt, çocuklarımızı kandırıp götürüyorlar. Oğlumu PKK ve HDPden istiyorum. Mücadelemde kararlıyım, oğlum gelene kadar onu burada bekliyorum. dedi.

Yüceyurt, oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

AMASRADA MADEN OCAĞINDAKİ PATLAMA

Bartının Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamaya da değinen Yüceyurt, büyük üzüntü ile öğrendikleri patlamada hayatını kaybeden işçilere Allahtan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Anne Bedriye Uslu da oğlu Mahmut için eylem yaptığını belirterek, evladına kavuşmak istediğini söyledi.

Uslu, çocuğumu HDPden istiyorum. Oturma eylemine devam edeceğim. Dilim döndükçe, ayaklarım tuttukça oğlumun peşini bırakmayacağım. Oğlum gelsin, devlete, güvenlik güçlerine teslim olsun. ifadelerini kullandı.

Amasrada maden ocağındaki patlamada hayatını kaybedenler için büyük üzüntü duyduklarını belirten Uslu, ailelere sabır diledi.

Uslu, şunları söyledi:

Mekanları cennet olsun, Türkiyenin başı sağ olsun. İnşallah devlet yaralarını saracak. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın.

Ana Sayfaya Git