Evlerinize dönünüz!

Diyarbakır'da 2015'te, 14 yaşındayken, kaçırılan Songül için oturma eylemini sürdüren Fatma Akkuş, kızına teslim olması için çağrıda bulunarak, "Gelin, evlerinize dönün. Birbirinize söyleyin beraber gelin. Yeter artık bu analar, babalar ağlamasın" dedi.

Haberler 19.06.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 228 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 655inci günde de sürüyor.

NE HAKLARI VAR BZE BU ZULMÜ YAATIYORLAR

Diyarbakrdan 2015 ylnda 14 yandayken, daa kaçrlan kz Songül için oturma eylemini sürdüren Fatma Akku, 7 yldr çocuundan haber alamadn belirterek, kendilerine yaplann zulüm olduunu söyledi. Kzna evine dönmesi için çarda bulunan Akku, öyle konutu:

2 senedir HDPnin önündeyiz. çocuklarmz götüren HDPdir. Zaten HDP olmasa PKK da olmaz, PKK gelip burada bu çocuklar götürmez; onlar götürüyorlar. Bizim gibi garibanlardan ne istiyorlar? Ne haklar var bize bu zulmü yaatyorlar? kizi evlendi, bir kz oldu. kizi, Kzmn adn Songül brakacam dedi, ben de kabul etmedim. Sen o isimle çarrsan ben dayanamam dedim. Bu çocuklarmz versinler, yeter artk. çeksinler ellerini çocuklarmzn üzerinden. Yeter artk bu anneler, babalar alamasn. Ne istiyorlar bizden? Kzm sana sesleniyorum; Allah rzas için ne olur, bir sesini duyur bana; bileyim sa msn, yayor musun. Gelin evlerinize dönün. Birbirinize söyleyin, beraber gelin. Yeter artk bu analar, babalar alamasn.

Ana Sayfaya Git