Eylemi kararlılakla sürdüreceğiz

Ağabeyi için nöbet tutan Rojbin: Eylemi kararlılıkla sürdüreceğiz

Haberler 16.11.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen 244 aile, evlat nöbetini 804üncü günde sürdürdü. 2015te kaçrlan aabeyi Rojhat için annesi Necibe ile birlikte nöbet tutan Rojbin çiftçi, Bu eylemi sonuna kadar devam ettireceim. Eylemimizi kararllkla sürdüreceiz dedi.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek, HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 244 ailenin 804 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 33 oldu. Hakkarinin emdinli ilçesinde 2015te 16 yanda daa kaçrlan olu Rojhat için evlat nöbeti sürdüren anne Necibe çiftçi ile kz Rojbin çiftçi ile birlikte evladna teslim olmas için çar yapt.

AHIRDA EHT ETTLER

Aabayi Saminin Rojhat geri getirmek için 2 yl boyunca uratn anlatan Rojbin çiftçi 2017 ylnda evi basan bir grup PKKl, aabeyim Samiyi zorla dar çkartt. Bir ahra götürüp, ellerini ve kollarn balayarak ehit ettiler. Buraya anneme ve dier ailelere destek olmak için geldim. Bu eylemi sonuna kadar devam ettireceim. Eylemimizi kararllkla sürdüreceiz. Aabeyim gelmeyene kadar gitmeyeceiz. Güvenlik güçlerimize teslim olsun. Baba ocana geri dönsün dedi.

YA ÖLECEKSN YA DA DÖNECEKSN

Necibe çiftçi de kar, k, yamur, çamur ve pandemi demeden eyleme devam edeceklerini belirterek, Kzmla buradan gitmeyeceiz. Olum Rojhat, güvenlik güçlerine ya da pemergelere teslim ol. Olum, bak 33 evladmz evlerine geldi. Annelerinin kucaklarna döndüler, çok mutlu olduk. Eer sen de gelip teslim olursan çok sevineceiz. Bak sen gittiinde kz kardein küçüktü. Seni dört gözle bekliyor. Oras senin yerin deil. Maaraya, dalara mahkum kalyorsunuz; kurda kua yem oluyorsunuz. Ya öleceksin ya da döneceksin. Gel olum, Rojhat geri dön diye konutu.

Ana Sayfaya Git