Gaybubet Evi Çökertildi!

Diyarbakır'da FETÖ'nün hücre evine baskın düzenlendi. 1'i bölge imamı 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorguya alındı.

Haberler 04.06.2017 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Polisi, FETÖ/PDYnin iletiim program Bylock kullancs olduklar tespit edilen mahrem imamlara yönelik operasyon düzenlendi. Merkez Kayapnar lçesi Mezopotamya Mahallesi Ylmaz Güney Caddesi üzerinde bulunan ve örgüt üyelerinin ailelerinden ayr olarak yaadklar gaybubet olarak bilenen gizli hücre evine polis, baskn düzenledi. Basknda, cep telefonlar ve tabletlerde bulunan programlar sfrlamaya çaltklar belirtilen 3 üpheli etkisiz hale getirilerek gözaltna alnd.

üphelilerden birinin Diyarbakr, Siirt, Batman ve Mardin olmak üzere 4 ilin avukat imam olduu, bir dierinin Diyarbakr eitim danman alannda il imam yardmcs, 3üncü kiinin ise Adanann eski il imam ve u anda Batman il imam olduu tespit edildi. üphelilerin üzerinde ve evde yaplan aramada sahte kimlik belgeleri, çok sayda tablet ve cep telefonu ele geçirildi. Dün 2 üpheli salk kontrolünden geçirilirken, dier üpheli ise Batmana gönderildi. 2 üphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

FETÖ/PDYye yönelik operasyonda, gaybubet olarak adlandrlan örgütün gizli hücre evine yaplan basknda aralarnda avukatlarn bölge imamnn da bulunduu 3 kii gözaltna alnd. Diyarbakr Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesinde salk kontrolünden geçirilen iki üpheli, daha sonra emniyete götürüldü.

GAYBUBET EVNE BASKIN

Dier zanl ise hakkndaki soruturmann yürütüldüü Batmana gönderildi. Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, aranan terör örgütü mensuplar ailelerinden ayr, terör örgütüne ait gaybubet evlerinde gizleniyor. Saklanan terör örgütünün üst düzey mensuplarnn tüm ihtiyaçlar örgüt tarafndan karlanyor.

YAKALANAN Üç K

Gaybubet evlerinde gizlenen örgüt mensuplarnn haberleme program araclyla talimat aldklar istihbarat üzerine Kayapnar ilçesi Mezopotamya Mahallesi Ylmaz Güney Caddesinde belirlenen adrese 1 Haziranda operasyon düzenlenmiti. Operasyonda cep telefonlar ve tablet bilgisayarlardaki programlar silmek üzere olan 3 üpheli yakalanmt.

SAHTE KMLKLER

Aramada sahte kimlik belgeleri, çok sayda tablet bilgisayar, cep telefonu, döviz ve Türk Liras ele geçirilmiti.

Haklarnda yakalama karar bulunan, ByLock kullandklar belirtilen üphelilerden birinin sözde Diyarbakr, Batman, Siirt ve Mardin avukat imam, dierinin Diyarbakrda sözde il imam yardmcs, Batmana gönderilen zanlnn da eski sözde Adana il imam ve sözde yeni Batman il imam olduu ileri sürümütü.

Ana Sayfaya Git