Gazi köşküne yeni düzenleme

Gazi Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başladı

Haberler 19.05.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir Belediyesi ile Vakflar Genel Müdürlüü i birliiyle kentin tarihi ve kültürel mekan Gazi Kökünde restorasyon çalmalarna baland.

Yeniehir Belediyesinden yaplan açklamada, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikcinin görülerine yer verildi.

Beikci, Kökler Mahallesinde Atatürk Kökü olarak da bilinen tarihi Gazi Kökündeki restorasyon çalmalarn 2863 sayl Kültür ve Tabiat Varlklarn Koruma Kanunu kapsamnda Vakflar Genel Müdürlüü ile birlikte yürüteceklerini belirtti.

RESTORE EDLYOR

çevre düzenleme çalmalar kapsamnda kökün iç ve d restorasyonuna balandn ifade eden Beikci, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün de ikamet ettii tarihi kökümüzde öncelikle Park ve Bahçeler Müdürlüümüzün 20 kiilik ekibiyle çevre düzenlemesi çalmalarna baladk. Bu kapsamda açk otoparkmz ve yürüyü yollarmz yeniden düzenledik; iç ve d mekanlarmz boyad dinlenme alanlarndaki oturma gruplarnda ve lavabolarnda tadilat çalmalarn gerçekletirdik; mevsime uygun bitki türlerinin ekimi, bakm, çim biçme çalmalarn yaptk. Ayrca 28 bin metrekarelik alanda organik ürünlerin satlaca büfeler de ina edeceiz. ifadelerini kulland.

Beikci, kökün tarihi yapsnn tahribata uramadan ayakta kalabilmesi adna çalmalarn sürdürüleceini aktararak, unlar kaydetti:

Kökümüzün tarihi yapsn korumak adna, mimari öelerinin özgün biçimlerine uygun olarak ayn malzemelerle deitirilmesi, iç ve d duvarlarnn temizlenerek ayn renklere boyanmas ahap kaplamalarn onarlmas ve verniklenmesi; pencere, balkon ve yapdaki bütün demir ferforjelerde paslanmaya kar boya yaplmas, su yaltmnn salanmas hasarl apliklerin yapya uygun apliklerle deitirilmesi gibi restorasyon çalmalarn yapmaya baladk. Kökümüzün mimarisine uygun olarak yapacamz yenileme çalmalarmzn ardndan Gazi Kökümüzü vatandalarmzn ziyaretine açacaz.

Ana Sayfaya Git