Gönüllüler günde 300 maske, 150 tulum üretiyor

Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde, Kovid-19 salgını dolayısıyla sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla gönüllülerin katılımıyla günde ortalama 300 antibakteriyel maske ve 150 tulum üretiliyor

Haberler 19.05.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Halk Eitim Merkezinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede etkin görev yürüten salk çalanlarna destek olmak amacyla gönüllüler eliyle günde ortalama 300 antibakteriyel maske ve 150 tulum üretiliyor.

Kovid-19 ile mücadele sürerken Yeniehir Halk Eitimi Merkezinde önemli bir çalma gönüllük esasyla yürütülüyor.

Salgn nedeniyle eitime ara verilen Halk Eitim merkezlerinde hummal bir çalmayla antibakteriyel maske ve tulum dikiliyor.

Geçici Koruma Altndaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplum çin Ekonomik Frsatlarn Desteklenmesi Projesi kapsamndaki seramik biçimlendirme, aç yardmcl ve kadn giyim modelist yardmcl eitimlerini veren eitmenler ve kursiyerler maske ve tulum hazrlyor.

MASKE VE TULUM

Milli Eitim Bakanl Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüü (MEB-HBÖGM) ve Alman Federal Ekonomik birlii ve Kalknma Bakanl (BMZ) adna Alman Uluslararas birlii Kurumu (GZ) tarafndan Snmaclar ve Göçmenlerle Dayanma Dernei (SGDD-ASAM) i birliiyle yürütülen proje kapsamnda diki atölyelerindeki ekipman, salgn sürecinde maske ve tulum üretimi için kullanlyor.

Mutfak atölyelerindeki ekipman ise yemek hizmetinde deerlendiriliyor.

Yeniehir Kaymakaml ve Belediyesi de dezenfeksiyon ve malzeme teminiyle projeye destek veriyor.

Konferans salonunun diki atölyesine çevrildii Yeniehir Halk Eitimi Merkezinde günlük ortalama 300 maske ve 150 tulum üretiliyor.

MEB Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüü Proje Koordinatörü Özlem Erdem, 17 Haziran 2019dan bu yana devam eden Ekonomik Frsatlarn Desteklenmesi Projesi çerçevesinde geçen yl aralk aynda balayan mesleki eitimlerin oldukça verimli ve etkin bir biçimde devam ettiini belirtti.

GÖNÜLLÜ OLARAK çALIIYORLAR

Koronavirüs salgn dolaysyla eitimlerine ara vermek zorunda kaldklarn belirten Erdem, Fakat projemize dahil olan stanbul Sultangazi ve Zeytinburnu, Denizli Pamukkale, Adyaman Kahta gibi halk eitimi merkezleri salk çalanlarmza destek olmak amaçl, üretime sosyal mesafeyi koruyarak devam ettiler. Bunlardan biri de Diyarbakrdaki Yeniehir Halk Eitimi Merkezi. ifadelerini kulland.

SGDD-ASAM Proje Koordinatörü Gamze Efe de mart aynn ortasndan itibaren koronavirüs salgn sebebiyle bir süre eitimlerine ara vermek durumunda kaldklarn, projeye dahil olan 18 halk eitimi merkezinden bazlarnn salk çalanlara destek olmak amaçl, üretime sosyal mesafeyi koruyarak devam ettiklerini aktard.

Diyarbakrdaki Yeniehir Halk Eitimi Merkezinde de yaklak 2 aydr PEP Projesinin 4 usta öreticisinin ve baz yararlanclarnn da gönüllü olarak dahil olduu snflarda, diki üretimi dersleri için GZ desteiyle temin ettikleri makinelerle maske ve tulum üretimi yapldn aktaran Efe, Böyle bir zamanda, hem PEP Projesi personelinin hem de yararlanclarmzn özverili bir ekilde hastanelerimize, maske ihtiyac olan kurumlarmza destek vermesi ve gönüllü çalmaya azimle devam etmesi, oldukça gurur verici. diye konutu.

Ana Sayfaya Git