Gösteri ve toplantı yerleri belirlendi!

Diyarbakır'da 2016 yılı için toplantı, gösteri, yürüyüş, mitging, fuar ve açık hava toplanma yerleri ile gösteri sonrasında dağılma yönleri, Diyarbakır Valiliği tarafından hazırlanan krokilerle kamuoyuna duyuruldu. İstasyon Meydanı, Nevruz Alanı ve TÜYAP Fuar Merkezi alanı olarak belirlenen 3 noktada, yürüyüş, toplanma ve dağılma sırasında halkın kullanacağı güzergahlar net olarak açıklandı.

Haberler 05.03.2016 - 09:13 Son Güncelleme : 05.03.2016 - 09:13

Diyarbakırda 2016 yılı için toplantı, gösteri, yürüyüş, mitging, fuar ve açık hava toplanma yerleri ile gösteri sonrasında dağılma yönleri, Diyarbakır Valiliği tarafından hazırlanan krokilerle kamuoyuna duyuruldu. İstasyon Meydanı, Nevruz Alanı ve TÜYAP Fuar Merkezi alanı olarak belirlenen 3 noktada, yürüyüş, toplanma ve dağılma sırasında halkın kullanacağı güzergahlar net olarak açıklandı.

YENİ GÜZERGAHLAR

Buna göre; merkez Yenişehir İlçesinde toplantı alanı olarak belirlenen İstasyon Meydanına gitmek için ilk toplanma alanı Urfakapı Kavşağı belirlendi. Burada toplanacak vatandaşlar, toplantı ve gösterilerin yapılacağı İstasyon Meydanına İstasyon Caddesini takip edecek. Burada düzenlenecek miting ve gösteri sonrası ise vatandaşlar, İstasyon Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Bağlar İstikametini kullanacak.

BAĞLAR BÖLGESİ

Merkez Bağlar İlçesinde belirlenen ikinci toplanma alanı olarak Nevruz alanı belirlendi. Buraya gitmek için ilk toplanma alanı olarak da Zümrütkent Caddesi, Zümrüt evlerini geçtikten sonraki kavşak olarak belirtildi. Burada toplanacak vatandaşlar, Zümrütkent Caddesini takip ederek Bağcılar Bölgesindeki Nevruz alanına gidecek. Burada yapılacak miting ve gösteri sonrası vatandaşlar, Zümrütken Caddesi, Yeni Hal 1 ve 2inci Cadde, Urfa Yolu ve Hamravat Evleri istikametini kullanacak.

FUAR ALANI

Üçüncü toplanma alanı olarak da merkez Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde, Elazığ Yolu üzerindeki TÜYAP Fuar Merkezi olarak belirlendi. Buraya gitmek üzere ilk toplanma noktası olarak da Elazığ Caddesi üzerindeki unatlar Oto Ford Servisi karşısında bulunan boş alan kullanılacak. Elazığ Caddesini kullanarak TÜYAP Fuar Merkezine ulaşılabilecek. Burada yapılacak toplantı ve gösteri sonrası isevatandaşlar, Elazığ Caddesi, Üçkuyular Toki, Arıtma Tesisleri ve Elazığ Caddesi Ergani istikametini kullanabilecek.

Ket merkezinde afiş ve pankart asılacak yerler de düzenleme kurulunun talepleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesinin uygun göreceği yerler ile toplantı alanında krokide belirtilen yerler olarak belirlendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır