Gözaltı sayısı 24 oldu: Narin Güran cinayetinde ön rapor çıktı mı? Türkiye Whatsapp kayıtları için META ile mi görüştü? Detaylar haberimizde ...

Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan bu yana aranan Narin Güran'ın cansız bedeni 19 günün ardından köye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi yatağında bulundu. Narin Güran cinayeti soruşturmasında gözaltı sayısı 24'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu öğrenildi. Narin'in annesi, kardeşi ve bazı aile bireylerinin WhatsApp kayıtlarını sildiği öğrenildi. Ayrıca Narin'in ön otopsi raporunda boynunda ip izi, bacağında kırık tespit edildiği belirlendi.

Haberler 09.09.2024 - 09:00 Son Güncelleme : 09.09.2024 - 09:00

21 Ağustos günü kaybolan Narin, kaybının 19.gününde üzerine taşlar konmuş bir torba içerisinde Eğertutmaz Derseinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakırın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesindeki evinden Kuran kursuna gitmek için ayrılmış, camiden çıktıktan sonra da en son 18.47de bir kız arkadaşı tarafından görülmüştü. O günden bu yana hem köy hem de çevresi özel ekipler tarafından defalarca aranmış ancak tek bir ize bile rastlanmamıştı.

BİR çUVALIN İçİNDE...

Ta ki düne kadar. çalışmaları endişe ve umutla anbean takip eden Türkiye, kara haberi sabah erken saatte aldı. Arama çalışmalarının 19uncu gününde Narinin küçük cansız bedeni köye yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresinin kenarında çuval içinde bulundu. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, Narinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile birlikte yaptığı açıklamada;

ÜSTÜ TAŞ VE DALLA GİZLENMİŞ

8 Eylül 2024 Pazar günü (dün), Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde 1 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, 2 sualtı kurtarma timi, 2 jandarma özel harekt timi, 2 komando timi, 1 iz takip köpek unsuru, 2 kadavra köpek unsuru, 1 arama kurtarma köpeği, 1 dron ve 2 yeraltı görüntüleme cihazı ile mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresinde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran en son üzerinde görüldüğü şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında, çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.

DOĞAL GÖRÜNTÜ VERİLMİŞ

İlk bulgulara göre kayıp Narin Güranın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışması kapsamında Eğertutmaz Deresinin bu bölgesi yeniden aranmış, uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır. Kızımıza Allahtan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git