Gözaltılara tepki geldi!

HDP’li Semra Güzel, önceki gün Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 4 ilde PKK'nın şepir yapılanmasına yönelik başlatılan gözaltı operasyonuna tepki göstererek, "psikolojik savaş yöntemlerini kullanarak kendi korkusunu halka yaymaya çalıştığını" iddia etti.

Haberler 10.11.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Örgütü, kentte parti yöneticileri ve sendika üyelerinin gözaltna alnmas ile Kayapnar lçe Örgütüne yönelik molotof saldrsn protesto etmek amacyla açklama dün açklama yapt. HDP Kayapnar lçe Örgütünde yaplan açklamaya, milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, mam Taçer, l Ebakan Zeyyat Ceylan ile partililer katld.

Ceylan, üye ve yöneticilerinin gözaltna alnmas ile parti binalarna yönelik saldrnn 14 Kasmda gerçekletirilecek kongreleri öncesi yaanmasnn dikkat çektiini söyledi. Ceylan, Biz çalmalarmz yine de sürdüreceiz. 19 arkadamz imdi gözaltnda. Bu operasyonlar ne vicdani ne de ahlakidir. HDP, halklarn temsilcisi ve çözümün adresidir. Ne yaparlarsa yapsnlar sonuç alamayacaklar. HDP de demokratik siyaset de daha fazla güçlenecektir. Israrla yineliyoruz, kaosu ve krizi büyüterek kazanacaklarn düünmesinler. Eer kaybedilirse, sadece Kürtler ve HDP deil, herkes kaybetmi olur. Ne yaparlarsa yapsnlar, AKP-MHP rkçlna ve faizmine kar mücadeleyi büyütmek için 14 Kasmda kongremizi gerçekletireceiz dedi.

KTDARIN DEMOKRAS KORKUSU

Parti üye ve yöneticilerinin gözaltna alnmasna tepki gösteren HDP Milletvekili Semra Güzel, iktidarn psikolojik sava yöntemlerini kullanarak kendi korkusunu halka yaymaya çaltn belirtti. Güzel devamnda unlar söyledi: Bugün siyasette rkç bir dil kullanyorlar. Bu rkç dil maalesef ölümlere, sava politikalarnn derinlemesine ve partimize dönük saldrlara neden oluyor. Yargya verilen talimatla arkadalarmz gözaltna alnd ama bizler çok iyi biliyoruz. Aslnda bu korkular bizim yürüttüümüz demokrasi mücadelesidir. Yapmak istedikleri yürüttüümüz mücadeleyi kriminalize ederek, büyüyen sendikal mücadelenin önünü alabilmektir. ktidar bunu çok iyi bilmelidir, bizler sizin zihniyetinizi çok iyi tanyoruz. Bu zihniyet bize yllardr bu siyasi operasyonlar yapyor. Sizin bu zihniyetiniz de geçmiteki kirli zihniyetin ardllardr. Bugün eer hala HDP varsa, halktan ald güçle mücadele etmesindendir.

Açklama Direne direne kazanacaz sloganlaryla sona erdi.

Ana Sayfaya Git