Gözyaşını tutamadı

Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkanı Metiner, Diyarbakır annelerini ziyaret etti "Diyarbakırlı annelerimizin sesi sesimiz, feryadı feryadımız, acısı acımızdır, mücadeleniz kutsal. Siz tarih yazıyorsunuz"

Haberler 15.06.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrasi ve Birlik Dernei (DEMBR-DER) Genel Bakan Mehmet Metiner, Diyarbakr annelerinin oturma eylemine ilikin, Diyarbakrl annelerimizin sesi sesimiz, feryad feryadmz, acs acmzdr., mücadeleniz kutsal. Siz tarih yazyorsunuz. dedi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 1016. gününde sürüyor.

Metiner, beraberindeki dernek üyeleriyle, ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren aileleri ziyaret etti, onlarla görütü.

Evlatlarnn daa nasl kaçrldn anlatan aileler, terör örgütü PKK ile HDPye tepkilerini dile getirdi.

Burada konuan Metiner, bu ziyaretten sonra konumann sanld kadar kolay olmadn, bütün kelimelerin anlamn yitirdiini söyledi.

Dernek olarak ilk ziyaretlerini buraya yapmak istediklerini ifade eden Metiner, unlar kaydetti:

Bunlar bizim annelerimiz. Aclar yüzlerinden okunuyor. Ama bir o kadar da inançl ve kararllar. Hiç kimsenin konumaya cesaret edemedii dönemlerde konutular, seslerini yükselttiler, feryatlarn duyurdular. stedikleri tek ey evlatlar. Hepsi yoksul insanlar. Kendi evlatlar Paris ve Londrada okurken fakir fukarann, yoksul ailelerin Kürt gençlerini Suriyenin kuzeyinde ölüm tarlalarna yatrmaya götürüyorlar. Kürtlerin adna hareket ettiini söylerken ahlaksz, iki yüzlü bir örgüt.

EVLATLARI ÖLDÜLER M YAIYORLAR MI BLMYORLAR

Oturma eylemi yapan aileleri HDP il binas önünde ziyaret etmedii için CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna tepkilerini dile getiren Metiner, sözlerini öyle sürdürdü:

Kemal Beyin yürei, vicdan varsa buraya geldiinde keke anneleri ziyaret etseydi. Acaba bunlara bakacak yüzün var m? Demirta için özgürlük istiyorsun. Demirtan nerede yatt, ne yedii, içtii belli. Bunlarn evlatlar neredeler Kemal Bey? Bunlarn evlatlarnn nerede olduunu sormak senin boynunun borcu deil mi? Hak, hukuk, adalet diyorsun, hak, hukuk, adalet bu çadrda. Bu çadrdaki insanlar, annelerin yüreini dinle. Ama sen Demirta serbest kalsn istiyorsun, bize katln diyorsun. Bu aileler evlatlar öldüler mi yayorlar m bilmiyorlar. Bir anne ve baba için bunun nasl bir dram olduunu bilmiyor musun? Sen bir babasn. Meral Akener, sen bir annesin. Diyarbakra gelip, bu acl ama onurlu anne ve babalar dinleyelim. dediniz mi? Aklnzn ucundan geçti mi? te HDPnin önünde oturuyorlar. Niye HDPnin önünde oturuyorlar? çünkü bunlar benim de mensubu olmaktan onur duyduum bir halkn çocuklar.

EVLATLARINI KMN GÖTÜRDÜÜNÜ BLYORLAR

Ailelerin evlatlarn HDP il binas önünde beklediine iaret eden Metiner, ailelerin, evlatlarn terör örgütü PKKya mikin götürdüünü bildiini aktard.

Metiner, Evlatlarnn nerede yaadklarn sorma hakkn kendinde bularak terör örgütüne, siyasi partisine meydan okuyan bu kadnlarn ellerinden öpmeniz gerekirken HDPyi gücendirmemek adna Diyarbakra kadar gelip geri döndünüz Kemal Bey. Meral Hanm, sen bu ülkenin çileri Bakanln yaptn. Hiç mi aklna gelmedi bu çadrda bu insanlar ne aryorlar? Evlatlarn gidip devletten istesinler. diyorsunuz. Evlatlarn kimin götürdüünü biliyorlar. Evlatlarn HDP götürdü. O yüzden HDP binas önünde eylem yapyorlar. ifadelerini kulland.

Metiner, (Klçdarolu) HDP ile nasl ibirlii yaparm diye tertipler içine giriyorsun? Adanada gencecik evladmz kimin vastasyla daa götürüldü Kemal Bey? Meral Dan Betan adn veriyorlar. u an HDPnin Grup Bakanvekili olarak Betan adn veriyor. Bunlar milletvekili deil. Bunlar terörün siyasi uzantlar. Dün bir polisimize tokat attlar. Hiç mi utanmanz yok? deerlendirmesini yapt.

Diyarbakr annelerini desteklediklerini, ailelerin ellerinden öptüünü, onlarn acsn paylatklarn ifade eden Metiner, HDPye tepkisini dile getirerek öyle devam etti:

Diyarbakrl annelerimizin sesi sesimiz, feryad feryadmz, acs acmzdr. Hala konumaya cesaret edemeyen, hala bu annelerimizin, babalarmzn aclarna sahip çkmayan Kürtleri de knyorum. Kürtler, aclaryla, gözyalaryla burada. Hiç mi utanma duygunuz yok? Ölümden, bir terör örgütünden insan bu kadar korkar m? PKK adna HDP çkyor diyor ki; Kürtlere özgürlük istiyorum. Kürtlere istediiniz özgürlük buysa aln banza çaln. Özgürlük bu mu?

Annelerin evlatlarn istediini belirten Metiner, bu evlatlarn geri geleceini ve onlar götürenlerden hesap sorulacan söyledi.

TARH YAZIYORSUNUZ

Metiner, ailelerin yalnz olmadn vurgulayarak, evlatlar geri dönen anne ve babalarn çadr terk etmediini kaydetti.

Ailelerin dada tek evlat kalmayncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiini aktaran Metiner, Siz sadece evlatlarnz aramyorsunuz ayn zamanda bakalarnn evlatlar artk daa çkmasn ve dada ölmesin diye mücadele ediyorsunuz. O yüzden mücadeleniz kutsal. Siz tarih yazyorsunuz. Gözyalarnzla ve çlklarnzla tarih yazyorsunuz. Yarn bu tarih yazldnda PKKnn ve HDPnin kanl zulümleri, istismarlar tarihe geçerken sizin de bu meydan okuyan onlarn çarkn bozan cesur direniiniz tarih olacaktr. dedi.

Herkesin bu ailelerin mücadelesiyle gurur duyacan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann en bandan bu yana ailelere sahip çktn belirten Metiner, sözlerini, Devletimiz bütün imkanlarn seferber etti. Derneimiz adna teekkür ediyoruz. Cumhurbakanmzn talimatyla çileri Bakanmz Süleyman Soylu her aamada sizlerin yannda oldu. Evlatlarnzla sizi buluturmak için her türlü fedakarl gösterdi. Sizinle beraberiz. Hep birlikte Türkiyeyiz, hep birlikte baaracaz. Bu zulüm düzenlerini de balarna geçireceiz. Allah yar ve yardmcnz olsun. diye tamamlad.

Ana Sayfaya Git