Gübrede sahte vurguna 'Dur'

Karacadağ bölgesinde tarımda kullanılmak üzere hazırlanan tonlarca gübreyi, Bağlar Belediyesi ekipleri ortaya çıkardı.

Haberler 08.06.2022 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR/sa PEK

DYARBAKIR(SÖZ)Diyarbakrda Karacada bölgesinde bir mahallede tarmda kullanlmak üzere hazrlk yaplan 30 ton sahte gübre belediye ve ilgili kurumlarn ortak çalmasyla son anda yakalanarak imha edildi, çiftçiler zarardan kurtarld, tarm ürünleri ve tarmsal alanlarn zarar görmesinin önüne geçildi.

Gelen bir ihbar deerlendiren Balar Belediyesi, Balar lçe Tarm Müdürlüü ve jandarma ekipleri olayn gerçekletii yerde çalma yaparak yüklü oranda sahte gübre ele geçirdi.Ürün kalitesini düürerek gda yoluyla çeitli hastalklara da neden olduu örenilen sahte gübrenin ele geçirilmesi olayn maduru çiftçiler tarafndan memnuniyetle karland.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla belediyeye ait araçlara yüklenen sahte gübre daha sonra imha edildi.

GIDALARIMIZIN VE TARIM TOPRAKLARIMIZIN ZEHRLENMESNE ZN VERMEYECEZ

Olayla ilgili tutanak tutan ekiplerin çalmas sonrasnda sahte gübre olayna karan ahslarla ilgili daha sonra adli makamlarca yasal ilem balatlaca ifade edildi.

Tarm ürünlerine ve ekimin yapld topraa ar tahribat veren sahte gübrenin çok büyük zararlar olduunu belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,Baarl bir çalmaya imza atan belediye ekiplerimizi, lçe Tarm Müdürlüümüzü ve jandarma güçlerimizi tebrik ediyorum. Bu i hem üretim yapana, hem tarmsal alanlara hem de vatandalarmza büyük zarar veriyor. Gda sal için büyük risk ve tehlike. Kimsenin bunu yapmaya hakk yok. Vatandalarmz bu tür durumlarda bizimle ve ilgili kurumlarla iletiime geçsin. çiftçimizin, vatandamzn ve tarmsal alanlarmzn zarar görmesine kesinlikle izin vermeyeceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git