Güneş Serhat İçin doğmuştur

Hisami Apartmanı’nda arama-kurtarma ekipleri Sabahat Varlı (32) ile oğlu 9 yaşındaki Serhat Varlı’yı 5’inci günde, 101’inci saatte sağ çıkardı.

Haberler 11.02.2023 - 00:26 Son Güncelleme : 11.02.2023 - 00:26

Depremlerin vurduğu Diyarbakırın Bağlar ilçesinde yıkılan Hisami Apartmanında arama-kurtarma ekipleri Sabahat Varlı (32) ile oğlu 9 yaşındaki Serhat Varlıyı 5inci günde, 101inci saatte sağ çıkardı. Anne ile oğlunu kurtaran ekipten Ali Alioğlu, enkazın üzerinde sevinçle bağırarak, Bugün güneş Serhat için doğdu dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin 5inci gününde afetin vurduğu 10 ilden Diyarbakırın Bağlar ilçesinde yıkılan 10 katlı Hisami Apartmanındaki arama kurtarma çalışmalarında enkaz altındaki Sabahat Varlı ile oğlu Serhattan ses alındı. Sesin geldiği noktaya yoğunlaşan ekipler, anne ve oğluna ulaşarak, 101inci saatte sıkıştıkları yerden çıkardı. İlk müdahalelerinin ardından sedyeye konulan anne ile oğlu oluşturulan koridorla ambulansa taşınarak hastaneye götürüldü.

HER ZAMAN UMUT VAR

Sabahat ve Serhat Varlıyı kurtaran ekipten Ali Alioğlu, enkazın üzerinde sevincini, Bugün güneş Serhat için doğdu diye bağırarak gösterdi.

UMKE ekibinden Halil Kılıç ise, Her zaman umut var. Umudumuz yeşerdi diye konuştu.

Serhatın amcası Mithat çelik, 5 gündür beklediklerini ifade ederek, 101inci saatti. Ailede 7 kişiydi. 2 kişi sağ çıktı. 4 kişi de daha içeride ifadelerini kullandı.

Anne ve oğulun diğer yakınları da kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

Ana Sayfaya Git