Hastalar geri getirildi

Yangının çıktığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Klinikleri'nde yeniden hizmet verilmeye başlandı Hastane yöneticisi Asena "Hastanelere sevk edilen 181 hastanın yüzde 70'i geri getirildi"

Haberler 10.10.2017 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi Kadn Doum Kliniklerinde dün çkan yangnn ardndan tüm birimlerde yeniden hizmet verilmeye baland.

Hastane yöneticisi Dr. Muhammed Asena, önceki gün klimadan kaynaklanan, fiber kablolarn da tututuu yangn nedeniyle hastane binasn duman kapladn söyledi.

YEN DOAN BEBEK

Yeni doan bebek bölümünün, personelin youn çabas sonucu dumandan etkilenmediini, bu sayede 54 kuvözdeki bebeklerin hastanede kaldn belirten Asena, yatarak tedavi gören 181 hastay ise 2 saat içinde kentteki hastanelere naklettiklerini anlatt.

Gece hastanede onarm ve temizlik çalmasna balandn kaydeden Asena, öyle konutu:

Pediatri youn bakm ünitesinin dumandan etkilenmemesi için 20ye yakn cam krmtk. Ksa sürede yeni cam takp temizledik ve gece yarsndan sonra dier hastanelere sevk ettiimiz hastalar geri getirmeye baladk. Dier hastanelere sevk edilen 181 hastann yüzde 70i geri getirildi. Akama kadar tamamn geri getirmi olacaz.

Asena, onarm çalmalarnn ardndan sabah poliklinik hizmeti de verdiklerini dile getirdi.

TEDAV LEM BALADI

Hasta yaknlarndan Suzan Mercan da youn bakm ünitesindeki bebeinin birkaç gündür hastanede tedavi gördüünü, yangn yüzünden özel hastaneye götürüldüünü anlatarak, saat 03.00te yeniden hastaneye getirildiklerini söyledi.

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi Kadn Doum Klinikleri Ek Binasnn 2. katnda dün çkan yangnda baz bölümler duman altnda kalmt. Yangn söndüren itfaiye ekipleri, dumandan etkilenmemeleri için hasta, hasta yaknlar ile personeli tahliye etmiti.

Baz hastalar, 112 Acil Servis ekiplerince çeitli hastanelere nakledilmiti.

Ana Sayfaya Git