Hava sıcaklıkları ülke genelinde artacak

Hafta sonundan itibaren yağışlı sistem yurdu terk edecek. Hava sıcaklıklarının ise ülke genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Haberler 31.05.2024 - 10:17 Son Güncelleme : 31.05.2024 - 10:17

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdenizin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadenizin iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı ve Orta Karadenizin iç kesimleri ile İç Anadolunun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yarın ülke geneli parçalı ve az bulutlu, Doğu Anadolunun kuzeyi ile Doğu Karadeniz yağışlı geçecek. Pazar gününden itibaren ülke genelinde parçalı ve az bulutlu, Akdeniz ve Ege kıyılarında açık ve güneşli hava hakim olacak.

Önümüzdeki 5 günlük süreçte günün en yüksek sıcaklık değerleri, Ankarada 31, İstanbulda 32, İzmirde 33, Antalyada 38, Adana ve Diyarbakırda 39, Samsunda 27, Erzurumda 26 dereceyi bulacak.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git