HDP önünde oturan babanın oğlu Zap’ta öldürüldü

Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosundaki çocuklarını geri getirebilmek için üç yıldan beri HDP Diyarbakır İl binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden Salih Aylu’nun oğlu Mehmet Aylu’nun 26 Mayıs’ta Zap’ta sürdürülen Pençe Kilit harekâtında öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberler 02.06.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l binas önünde 22 Austos 2019da daa kaçrlan olu için oturma eylemi balatan Hacire Akarn bir hafta sonra oluna kavumasndan sonra balayan ve her geçen gün yeni ailelerin katlmyla saylar 266ya ulat.

Aileler, evlatlarn geri getirebilmek için çabalarken, bu ailelerden Salih Aylunun olu Mehmet Aylunun Pençe Kilit harekatnda öldürüldüü ortaya çkt.

OLUMUN TERÖRST OLMASINI STEMYORUM

Üç yldan beri HDP önündeki eylemini sürdüren baba Salih Aylu, olunun 2019 ylnda Nevruz etkinliklerine katldktan sonra bir daha eve dönmediini belirterek,

Olumun daa gönderilmesinde HDPnin arac olduunu biliyorum. çünkü HDP kongrelerine aktif katlan bir kiiyle yaptm görümede olumun Nevruz sonras da kadrosuna gönderildiini, hatta oluma verilen kod isime kadar bana söyledi.

Olumu tehditle, zorla önce Nevruza, sonra da daa götürdüler. çocuumun bir an önce geri getirilmesini istiyorum. Görütüüm kii bana neden polise ikayette bulunduumu sordu. Olumun Irakn Metina bölgesinde olduunu söyledi.

Sen nereden biliyorsun diye sorduumda bana Ben aratrdm, sana kod adn bile söylüyorum dedi. Bu kiinin verdii bilgiler üzerine HDPye bavurdum, onlarda Biz siyasi bir partiyiz, bu tür ilerle uramyoruz dediler. Ben olumu geri istiyorum, sonuç ne olursa olsun olumun kesinlikle bir terörist olmasn istemiyorum dedi.

PENçE KLT OPERASYONUNDA ÖLDÜRÜLDÜ

Baba Salih Aylunun olu Mehmet Aylunun 26 Mays günü Irakn kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit harekatnda iki teröristle birlikte öldürüldüü ortaya çkt. 24 Mays günü ayn bölgede füzeli saldr sonucu be askerin ehit edilmesinden sonra balayan scak takipte Zap Vadisinde bir grup teröristle scak temas saland.

26 Mays günü çkan çatmada HDP önünde oturma eylemi sürdüren Salih Aylunun olu Tolhildan Karker kod adl Mehmet Aylu, Cumali kod adl brahim Dinçer ile Suriye uyruklu Hawar kod adl Menaf Ali smail adl teröristlerin öldürüldükleri belirlendi.

Terör örgütü PKKnn yayn organlar da Mehmet Aylunun 2019daki Nevruz etkinliklerinden sonra terör örgütü saflarna katldn ve 26 Mays günü Zapta öldürüldüünü duyurdu.

Ana Sayfaya Git