HDP önündeki anne: Evladımı almadan buradan kalkmayacağım

Diyarbakır’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 236 ailenin evlat nöbeti, 777'nci günde de devam ediyor. 7 yıl önce, 16 yaşındayken kaçırılan kızı Aysun için evlat nöbetini sürdüren Aydan Aslan, 11 Kasım'da eylemlerinin 800'üncü güne gireceğini de ifade ederek, "Evladımı almadan buradan kalkmayacağım. Tüm anneleri ve babaları davet ediyorum. Yüreği yanık anneler gelsinler, hiç korkmasınlar. Kimden korkuyorlar, gelsinler evlatlarını arasınlar" dedi.

Haberler 19.10.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 236 ailenin 777 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 32 aile çocuklarna kavutu.

BZ GÖRMEZDEN VE DUYMAZDAN GELYORLAR

Diyarbakrda 7 yl önce, 16 yandayken, kaçrlan kz Aysun için oturma eylemini sürdüren Aydan Arslan, evladn HDPden istediini söyledi. HDPnin kendilerini görmezden ve duymazdan geldiini aktaran Arslan, unlar söyledi:

7 yldr evladm koparmlar benden. HDP kopard evladm benden. Evladm getirsinler. Evladm almadan buradan kalkmayacam. Hiçbir Allahn kulu demedi ne için buradasnz, ne için bu kapda oturmusunuz? HDPlilerin hiçbiri bizi görmüyor ve duymuyor. Duymazlktan geliyorlar ama biz evlatlarmz aramaya devam edeceiz. Evlatlarmz alana kadar da buradan kalkmayacaz. Kzma çarda bulunmak istiyorum; eer beni görüyorsan, duyuyorsan gel korkma. Devlet kaplarn sonuna kadar açm. Gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin inallah. Birbirinize söyleyin, birbirinizden destek aln kaçp gelin, hiç korkmayn. Kapm sana sonuna kadar açktr yavrum. 11 Kasm, eylemimizin 800üncü günü olacak. Ben tüm anneleri ve babalar davet ediyorum buraya. Yürei yank anneler gelsinler, hiç korkmasnlar. Kimden korkuyorlar, gelsinler evlatlarn arasnlar. Gelip, bizi görsünler, dinlesinler.

Ana Sayfaya Git