Hilal Kar cinayetinin canisi aylarca barakalarda yaşamış! "Pişman değilim" dedi

Katilin 4 ay önce kendini gizleyebilmek için sürekli şapka taktığı ve dışarı çıktığında polisin rutin kimlik kontrolüne yakalanmamak için trafikte sürekli bisikletle dolaştığı tespit edildi. Katil zanlısı sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanık mahkemedeki ifadesinde "Pişman değilim" dedi.

Haberler 07.10.2024 - 11:27 Son Güncelleme : 07.10.2024 - 11:27

Merkez Bağlar ilçesinde, birlikte yaşadığı Hilal Karı (33), ayrıldıktan bir yıl sonra tabancayla başından vurup öldüren Mehmet Demirhan, saklandığı barakada polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

SOKAK ORTASINDA BAŞINDAN VURDU

Merkez Bağlar İlçesinde 23 Haziran günü yolda yürüyen 33 yaşındaki Hilal Kar arkadan kendisine gizlice yaklaşan ve 6 yıldan beri dini nikhla yaşadığı ve son 1 yıldan beri de ayrı yaşadığı Mehmet Demirhan tarafından öldürüldü. Genç kadın vücuduna isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybederken, katil zanlısı Demirhan, kayıplara karıştı.

CİNAYET İçİN, ÖZEL EKİP KURULDU

Katilin bulunması için Emniyet Müdürlüğü cinayet büro amirliğinde özel bir ekip kuruldu. Katil zanlısının iletişime geçebileceği kişiler ve gidebileKILIKceği muhtemel yerler sürekli gözetim altına alındı.

SÜREKLİ KIYAFET DEĞİŞTİRMİŞ

Ekipler 4 ay sonra katil Mehmet Demirhanın izini buldu. Diyarbakırda olduğu tespit edilen katilin polise yakalanmamak için sürekli kılık kıyafet değiştirdiği, şapka takarak yüzünü gizlemeye çalıştığı, güvenlik kameraları ve KGYS görüntülerinin bulunduğu yerlerden uzak durmaya çalıştığı tespit edildi.

ŞAPKA VE BİSİKLETLE GEZMİŞ

Demirhanın bununla da kalmayıp dışarı çıktığında yine polislerin rutin kimlik kontrolü ve asayiş uygulamalarına takılmamak için yaya olarak dolaşmayıp sürekli trafikte bisikletle şapka takarak dolaştığını polisler saniye saniye takip etti. Demirhan son olarak Bağlar bölgesinde yine bisikletle dolaşırken polisler tarafından kendisine dur ihtarında bulunuldu.

çALIŞMASINI İSTEMEDİĞİ İçİN ÖLDÜRMÜŞ

Bisikletle hızla olay yerinden uzaklaşmaya çalışan katil zanlısı kıskıvrak yakalandı. Cinayet büro amirliğinde sorguya alınan Mehmet Demirhan, Hilal Kar ile 6 yıllık imam nikhlı evli olduklarını, çalışmasını istemediğini, bu nedenle de girdiği kıskançlık krizi nedeniyle onu öldürdüğünü söyledi.

PİŞMAN DEĞİLİM, TAHLİYE İSTİYORUM

Demirhanın hakimlikteki ifadesinde ise, Bu hususta ayrıntılı olarak ifademi vermiştim, o ifademi tekrar ederim. Bu beyanları hiçbir baskı altında kalmadan kendi özgür irademle verdim. Yaptığımdan dolayı pişman değilim, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı, hakimliğiniz aksi kanaatteyse adli kontrol hükümlerinin uygulanarak serbest bırakılmayı talep ederim ifadelerini kullandı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE KONULDU

Savcılıkça ifadesi alınan katil zanlısı daha sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Sorgu hakimliğine sevk edildi. Demirhan alınan ifadesinin ardından tutuklanarak T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Haber: Mahfuz EKİN

Ana Sayfaya Git