İki evlat acısı çekiyorum

Diyarbakır’da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki evlat nöbeti, 883'üncü günde de sürüyor. 2015'te 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Rojhat için evlat nöbetini sürdüren Necibe Çiftçi, "Büyük oğlum Sami de (30) kardeşini kurtarmak için canından oldu. Bir gece evimizin etrafını sardılar ve oğlum Sami'yi ahıra götürüp elleri ve ayaklarını bağladıktan sonra şehit ettiler. Ben şu anda iki evlat acısı çekiyorum. Şimdi tek amacım oğlum Rojhat'a kavuşmak" dedi.

Haberler 01.02.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan çocuklar çeitli zamanlarda kaçrlan ailelerin HDP binas önünde balatt evlat nöbeti, 883üncü gününü geride brakt. 2015te 17 yandayken kaçrlan olu Rojhat için evlat nöbetini sürdüren Necibe çiftçi, Büyük olum Sami de kardeini kurtarmak için canndan oldu dedi.

Evlard kaçrlan Hacire Akarn çarsyla çocuklarn bulmak isteyen ailelerin 3 Eylül 2019da HDP binas önünde balatt eylem 255 ailenin katlmyla 883 gündür sürüyor. Evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 34 aile çocuklarna kavutu.

K EVLAT ACISI çEKYORUM

Hakkarinin emdinli ilçesinde 2015te kaçrlan olu Rojhat için HDP Diyarbakr il binas önündeki evlat nöbetini sürdüren Necibe çiftçi, büyük olu Saminin kardeini kurtarmak için giriimlerde bulunduundan bir grup PKKl terörist tarafndan 2017de öldürüldüünü belirtti. Olu Saminin 4 çocuuna da kendisinin baktn söyleyen çiftçi, unlar söyledi:

Olum HDP ve PKK tarafndan kaçrld. Dier olum Sami, her yerde kardeini aryordu. Biz köyde yayorduk. Bir gece bir grup PKKl terörist gelip bizim evi sard. Onlar silahlyd, biz silahszdk. Benim evladm alp bir ahra götürdüler. Elini kolunu balayarak infaz ettiler. 4 çocuk babasyd. Ben u anda iki evlat acs çekiyorum. Bir evladm dada, maaralara mahkum etmiler. Ben dadaki olumu istiyorum. Yeter artk. Olum eer anneni dinliyorsan, görüyorsan dön gel. Bak senin aabeyini PKK ehit etti. Onlar senin kardeini öldürdü. Annen seni burada bekliyor. Kar, k, yamur, çamur, pandemi demeden burada mücadeleme devam ediyorum. Evladm almadan buradan gitmeyeceim.

Ana Sayfaya Git