İki sergi buluşturdu

Diyarbakır’da açılan iki sergi sanatseverlerle buluştu

Haberler 09.06.2023 - 01:33 Son Güncelleme : 09.06.2023 - 01:33

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince kentte, Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında İki Nehir Arasında Diyarbakır ve Aşk-ı Kelam Hüsnü Hat sergileri açıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 6 Şubattaki Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ara verdiği Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Sezonunu yeniden başlattı.

SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Cemilpaşa Konağı Kent Müzesinde 6 Ağustosa kadar sürecek olan İki Nehir Arasında Diyarbakır adlı sergide Büşra Yurtseverin, Aşk-ı Kelam Hat sergisinde de Didem Gökhanın eserleri sergilendi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakırın bir açık hava müzesi konumunda olduğunu belirterek, bu coğrafyanın güzelliklerini böylesi sanatsal çalışmalarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Serginin açılışına, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mesut Tanrıkulu, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Buğday, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemil Alp ve sanatseverler katıldı.

Ana Sayfaya Git