İşte o tetikçi!

İş İnsanı S.K'ya suikast düzenleyen Organize Suç Örgütünün tetikçisi Yunus Lale soruşturması genişletildi. Savcılık Lale adına kayıtlı 6 telefon tespit ederken, son üç ay içerisindeki görüşmelerini de inceleme aldı.

Haberler 18.08.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aralarnda baz siyasilerin de yer ald Organize Suç Örgütü üyesi Yunus Lalenin, Toplu Konut daresinin bir süre önce sata çkard arsay ihale yoluyla alan insan S.Kya yönelik saldr olay, Diyarbakrn gündemini megul ederken, soruturmann kapsam geniletildi. Olaya Organize Suçlara bakan Cumhuriyet Savcs el koyarken, saldrgan Lalenin üzerine kaytl çkan 6 telefon inceleme alnd. S.Knn avukatlar tehdit ve antajda bulunan Ramazan ve Nihat Lalenin de dosya kapsamna alnmasn istedi.

ORGANZE SUçLAR SAVCILII NCELYOR

Geçtiimiz hafta Cuma akam Yeniehir ilçesindeki alveri merkezinin otoparknda eiyle özel otomobile binmek üzere iken 33 yandaki Yunus Lalenin silahl saldrsna urayarak, ar yalanan nsan S.Knin olay kentin gündemini megul etmeye devam ediyor. Saldr sonras kasten adam öldürmek suçuyla tutuklanarak cezaevine konulan Organize Suç Örgütü tetikçisi olduu belirlenen Yunus Lale soruturmasnda kapsam geniletilirken dosyas, Organize Suçlara Bakan Cumhuriyet Basavcs tarafndan inceleme alnd.

SALDIRGAN FADESYLE ÖRGÜTÜ ELE VERD

Poliste susma hakkn kullanp, Nöbetçi Savcl ile 4. sulh Ceza Mahkemesinde verdii ifadesiyle, S.Kya yönelik gerçekletirdii silahl saldr olayna sudan gerekçe göstermesi dikkat çekti. Lale, orada dolayordum, bana ne bakyorsun dedii için üzerimdeki silah çekerek, 4-5 el ate ettiini söylemesi, nsan S.Kya yaplan saldrnn, önceden organize edildiini dorulad.

6 TELEFON HATTI KAYITLI çIKTI

Üzerinde ele geçirilen bir silah ili iki arjör ve çok sayda merminin Yunus Lalenin üzerinde ele geçirilmesi, saldr olayn talimat üzerine gerçekletirdii ihtimalini güçlendirirken, üzerine kaytl 6 cep telefonu ortaya çkt. Sorgusunda kendi adna kaytl olan 6 cep telefonunu kimlere verdii ve kimlerin kulland yönünde, çeliki ifade veren Yunus Lalenin olay sonras, AK Parti l Binasna snmaya çalmasyla ilgili, herhangi bir yant vermedi. Cumhuriyet savcl, belirlenen 6 cep telefonun son üç ay içerisindeki görüme trafii ile olay günü, saldrdan ksa süre önce kimlerle temas salad, görütüü kiilerin telefon sinyallerinin tespiti için, GSM irketine talimatla bilgi istendi.

S.KNN AVUKATLARINDAN DLEKçE

Öte yandan, saldrda ar yaralanan i insan S.Knn avukatlar silahl saldr olaynn adli bir vaka, iki kii arasnda gelien bir tartma olmadn, saldrnn planl ve organizeli bir ekilde Yunus Lalenin ald talimatla gerçekletirildiini iddia ederek, dosyaya üpheli görünen ve daha önce baz kesimleri arac kullanarak, tehdit ve antajda bulunan Ramazan ile Nihat Lalenin de olaya, dahil edilmesi istendi.

Savclk yaplan ikayeti soruturma kapsamna alrken, söz konusu kiilerin S.Knin i yerine yakn ve olay günü olay yerinde bulunup bulunmadklarna ilikin, cep telefonlarnn sinyallerinin de GSP irketinden istenilecei örenildi.

Ana Sayfaya Git