İtirafçı; Katil Amca!

Narin Güran cinayetinde tutuklu Nevzat Bahtiyar'dan itiraf: "Salim bana, 'Yüksel'le birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben öldürdüm. Artık sen de benim suç ortağımsın. Bu olaya tanık olduğun için bu cesedi yok edeceksin' dedi"

Haberler 21.09.2024 - 12:34 Son Güncelleme : 21.09.2024 - 16:43

Diyarbakırda öldürülen Narin Güranın cansız bedenin dereye taşıdığını daha önce itiraf eden ve soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Nevzat Bahtiyar, yeniden verdiği ifadede de, Salim bana, Yükselle birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben öldürdüm. Artık sen de benim suç ortağımsın. Bu olaya tanık olduğun için bu cesedi yok edeceksin. Yoksa senin oğlunu gittiği futbol okulundan aldırır, kafasına sıktırırım. Bunu yok et ve sonrasında da sana 200 bin lira vereceğim dedi iddialarında bulundu.

Merkez Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos günü kaybolan, 8 Eylül günü cansız bedeni mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor.

YENİDEN İFADESİ ALINDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu 12 kişi arasında yer alan ve daha önce verdiği ifadede Narinin cansız bedenini dereye taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, tutuklu bulunduğu cezaevine yazdığı dilekçe adliyede ifade vermek istediğini bildirdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesine dün akşam saatlerinde getirilen Nevzat Bahtiyar, Narinin cinayetini yürüten savcılar tarafından 4 saat sorgulandı. Nevzat Bahtiyarın savcılığa verdiği ifadede, amca Salim Güranın, Narinin annesi olan Yüksel Güran ile cinsel ilişki yaşadığını Narinin görmesinden dolayı öldürdüğünü ileri sürdü.

Bahtiyar, daha önce verdiği ifadelere ilişkin, bazı olayları olayın sıcaklığı ve Salim Güranın tehditlerinden dolayı farklı anlattığını öne sürerek 21 Ağustos günü yaşananları anlattı.

CİNAYETİ AMCA İŞLEMİŞ

Narinin öldürüldüğü 21 Ağustos günü saat 15.08de Salim Güranı su meselesi yüzünden aradığını aktaran Bahtiyar, daha sonra Salimin de kendisini ağabeyi Arif Güranın evinin bulunduğu tepeden seslenerek yanına çağırdığını söyledi.

Salim ile Arif Güranın evine girdiklerini ileri süren Bahtiyar, şunları söyledi:

Bir oda hariç tüm odaların kapıları kapalıydı. Evin içinde anne Yüksel ile Enes, Eren ve Muhammed Güran dahil hiç kimseyi görmedim. Herhangi bir ses de duymadığım için odalarda olup olmadıklarını da bilmiyorum. Salim beni solda bulunan odalardan birine götürdüğünde Narinin yerde hareketsiz yatar vaziyette olduğunu gördüm. Hatırladığım kadarıyla Narinin ağzında köpük şeklinde bir sıvı vardı. Salim bana, Yükselle birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben öldürdüm. Artık sen de benim suç ortağımsın. Bu olaya tanık olduğun için bu cesedi yok edeceksin. Yoksa senin oğlunu gittiği futbol okulundan aldırır, kafasına sıktırırım. Bunu yok et ve sonrasında da sana 200 bin lira vereceğim dedi.

Salimin, Narinin cesedini battaniyenin içine bıraktığı öne süren Bahtiyar, cesedi kucağına aldıktan sonra evden ayrıldığını söyledi.

Kapı önünde Narinin terlikleri olduğunu söyleyen Bahtiyar, Salimin söylemesi üzerine onları da alıp battaniyenin içine koyduktan sonra aracına bırakmak için evime doğru gittiğini, ilk önce kendisine ait ahıra pencereden cesedi bıraktığını dile getirdi.

Ardından ahırdaki çuvalı aceleyle cesedin başından geçirdiğini anlatan Bahtiyar, çuvalı bağlamadan, cesedi kendi aracının arka koltuk paspasına bıraktığını ve battaniyeyi de arkadan aracıyla gelen Salime verdiğini öne sürdü.

CESEDİ KENDİSİ SAKLAMIŞ

İfadesinde, Salim battaniyeyi kendi aracına bıraktı. Bana da, Cesedi gerekirse parçala, sonra da Eğertutmaz Deresine at dedi diyen Bahtiyar, Bu sırada yukarı doğru yani Arif Güranın evine doğru baktığımda Narinin annesi Yükselin yüzünü ellerinin arasına alarak ağlayarak baktığını gördüm. Cesedi Eğertutmaz Deresine götürdüm ve daha önce yer gösterme yaptığım yere bıraktım. Üzerine de dikkat çekmemesi için büyük bir taş bıraktım diye konuştu.

Narinin bir ayağı çuvalın dışında kaldığını söyleyen Bahtiyar, telaşlı olduğu için olay yerinden hemen uzaklaştığını öne sürdü. Olaydan sonra Salimle yüz yüze veya telefonla görüşmediğini anlatan Bahtiyar, birkaç gün sonra yolda karşılaşınca kendisiyle kaş göz işareti yaparak selamlaştığını söyledi.

Narinin cansız bedenini bıraktığı yeri Salimin görüp görmediğini bilmediğini ifade eden Bahtiyar, ancak Eğertutmaz Deresi köyün yüksek yerlerinden açıkça görüldüğüne dikkat çekti.

Salimin kendisini arkadan izleyerek cesedi nereye bıraktığını görmüş olabileceğini söyleyen Bahtiyar, olayın tamamen bu şekilde yaşandığın, Narini kesinlikle öldürmediğini, sadece Salimin cesedi kendisine teslim etmesi nedeniyle Eğertutmaz Deresine bıraktığını öne sürdü.

Nevzat Bahtiyar ifadesinin ardından tekrar tutuklu bulunduğu cezaevine gönderildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git