İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Diyarbakır'da temaslarda bulundu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Diyarbakır'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Haberler 26.03.2022 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soyer, CHP l Bakan Gönül Özel ve partililerle bulumasnda, 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarna katlmak için kente geldiklerini, Diyarbakrn zmir için karde ehir olduunu söyledi.

Diyarbakrda bulunmaktan duyduu mutluluu dile getiren Soyer, Genç arkadalarmzla kucaklatk. Onlarla bulumak büyük bir heyecan. Diyarbakr ile zmir arasndaki ilikileri nasl daha iyi gelitirebiliriz, bunlar konumak istiyoruz. Burada gelecee dair umutlarmz büyütecek neler yapabiliriz, bunlar konumak için geldik. dedi.

Soyer, partililerle görümesinin ardndan tarihi Sur ilçesinde esnaf ziyaret etti, vatandalarla görütü.

Daha sonra Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odasnca (DTSO) Toplant Salonunda düzenlenen Kentler Aras birlii Gelitirme Toplantsna katlan Soyer, burada, kentte turizm ve gastronomi fuar düzenlenmesinin son derece önemli adm olduunu aktard.

Soyer, Diyarbakrn çok büyük zenginlii olduunu vurgulayarak, Türkiyede ne kadar kutuplatrma, ötekiletirme ve ayrtrma gayreti olursa olsun bunu baaramadklarn düünüyorum. Biz hala o kadim kültürümüzün zenginlikleriyle birbirimize destek olmaya devam ediyoruz. Ne zaman ki o ötekiletirme öne çksa, güç kazansa biz aslnda bir o kadar yoksullayoruz, gücümüzden kaybediyoruz. ifadesini kulland.

Dünyann çok krlgan bir durumda olduunu, son 2-3 ylda zmirde depremden tsunamiye kadar birçok eyi tecrübe ettiklerini aktaran Soyer, unu gördük ki birbirimize ne kadar sahip çkabilirsek bu felaketlerin yaratt tahribat o kadar azalyor. Bunu sadece felaket anlarnda hatrlamamak lazm. Depremde yaadk, bir bina çökmü hepimiz can havliyle koup binann içinde kalan insanlar kurtarmaya gayret ediyorduk. diye konutu.

DTSO Bakan Mehmet Kaya da Diyarbakr ile zmirin birbirine çok benzeyen özellikleri olduunu ifade etti.

Toplantya, CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu, CHP l Bakan Gönül Özel, Kadköy Belediye Bakan erdil Dara Odaba, DTSO üyeleri ve i insanlar katld.

Ana Sayfaya Git