Kategoriler
Diyarbakır 05 Temmuz 2026
AnasayfaDiyarbakır › Haber
Diyarbakır

Jandarma komutanının ifadesi ortaya çıktı

Gülistan Doku soruşturmasında jandarma komutanının ifadesi ortaya çıktı. 'SIM kart alınırken makam odasındaydım'

Haber Merkezi 05 Temmuz 2026 10:30 1

Gülistan Doku soruşturmasında dönemin jandarma komutanının verdiği ifadesi ortaya çıktı. Gülistan'ın SIM kartı alındığı sırada valinin makam odasında olduğunu belirten jandarma komutanı, "SIM kartın valinin eline geçtiği anı hatırlamıyorum. Biz otururken aílesi mi gelip vermişti, yoksa kapının dışında mı vali alıp odaya girmişti ya da başka bir şekilde mi SIM karta ulaştı bunu hatırlamıyorum." dedi.

 

Tunceli Munzur Üniversitesi'nde çocuk gelişimi bölümünde okuyan 21 yaşındaki Gülistan Doku 6 yıl önce ortadan kayboldu. Yapılan aramalarda izine rastlanmayan Doku'nun 6 yıl sonra Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu tarafından başlatılan soruşturmada, cinayete kurban gittiği belirlendi.

Henüz cansız bedenine rastlanmayan genç kızın soruşturmasında, dönemin valisi ve oğlunun da aralarında olduğu 13 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Gülistan soruşturmasında dönemin kamu görevlilerinin ifadeleri Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alındı.

"SIM KART ALINIRKEN MAKAM ODASINDAYDIM"

Gülistan'ın SIM kartı vali Tuncay Sonel tarafından Ankara'da eski polis memuru Gökhan Ertok'a gönderilmişti. Dönemin jandarma komutanı Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede Gülistan'ın gönderilen SIM kartıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Gökhan Ertok ismini ben ilk kez son dönemdeki bu dosya kapsamında tutuklanınca öğrendim. Vali beyle görev yaptığımız dönemde vali beyin Ankara'da bilişimle uğraşan tanıdığı polis memurları olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Yine SIM kartı inceletmek için Ankara'daki bilişime çocuklara gönderdiği şeklinde beyanda bulunduğunu da hatırlıyorum. Ancak bu kartın vali Tuncay Sonel tarafından alındığı sırada ben de valinin makam odasındaydım. Bu esnada odada emniyet müdürü, ben ve vali bey vardık diye hatırlıyorum. Başka kişiler de olabilir ancak hatırladığım bu şekildedir. Vali bey odadayken Gülistan'ın ailesinin kendisine SIM kartını verdiğini beyan etti."

"EMNİYET MÜDÜRÜ VE BEN 'BAŞSAVCININ HABERİ VAR MI?' DEDİK"

Emniyet müdürü ile kendisine (vali) bu durumdan Cumhuriyet Başsavcısının haberdar olması, bilgisi olması gerektiğini beyan ettiklerini kaydeden jandarma komutanı şöyle dedi: "Vali bey de bize kendisinin başsavcıya bilgi vereceğini söyledi. Soruşturma sorumluluğu da Jandarmada olmadığı için bu konuyu ben irdelemedim. Daha sonraki süreçte gelişmelerden bana bilgi de vermediler.

 

Esasen SIM kartın incelenme prosedürünün nasıl olması gerektiğini, bunu savcılık talimatı ile yapılabileceğini vali bey de bilir, ben de bilirim, emniyet müdürü de bilir. O konuşma esnasında valiye bunu sadece hatırlattık. Yine vali bey bu SIM kartı Ankara'ya, bu işten anlayan polislere göndereceğini söyledi. İsim vermedi."

 

"SIM KART NASIL GELDİ HATIRLAMIYORUM"

Jandarma komutanı, SIM kartla ilgili ifadesinin devamında şunları söyledi: "SIM kartın valinin eline geçtiği anı hatırlamıyorum. Biz otururken aílesi mi gelip vermişti, yoksa kapının dışında mı vali alıp odaya girmişti ya da başka bir şekilde mi SIM karta ulaştı bunu hatırlamıyorum. Sadece o güne dair hatırladığım, yukarıda da beyan ettiğim gibi, biz odada iken vali beyin SIM kart konusunu açması üzerine aramızda geçen belirttiğim konuşmalardır. Yine bu konuşmanın geçtiği günü tam hatırlamıyorum. Gülistan'ın kaybolmasından çok süre geçmeden diye ifade edebilirim. O gün ben muhtemelen başka bir iş ya da konu için valinin yanındaydım diye hatırlıyorum. Bu konuşma anlarına tesadüf ettim. Vali bizden sonra başsavcıyı aradı mı bilgilendirdi mi bilmiyorum."

 

TUNCAY SONEL NE DEMİŞTİ?

 

Gülistan'ın kayıp sim kartıyla ilgili soruya, Tuncay Sonel şu yanıtı vermişti: "Kartı ben gönderttim. Koruma arkadaşlar gereğini yaptı. Amacımız sadece kayıp kızımızı bulmaktı. Bu kartın Gökhan Ertok'a gönderilmesi için ben Şükrü Eroğlu'nu görevlendirdim. Arama kurtarma yoğun bir şekilde devam ettiği için konum bilgisini baktırmak için göndermiştim. Koruma polisi bu kartı göndermiş. Gökhan, yaptığı inceleme sonrasında viyadüğün alt bölgesinde bir konum tespit etmiş."

Paylaş
Etiketler